Instagram'dan tasarım satmak yasak mı?

H4mz4

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX 2060
Ryzen 5 5500
Meslek
Grafik Tasarımcı - Öğrenci
Instagram üzerinden Instagram sayfalarına logo hikaye afişi falan şeyler tasarlayıp satıyorum. yaklaşık 1 yıldır satış yapıyorum çok da kazandığım yok aylık Max 200TL genelde ayda 50-100TL falan bazen de hiç satamıyorum. her neyse bunun yasal olup olmadığını merak ediyorum bilen varsa söyleyebilir mi?

İnstagram hesabınızda kendi emeğinizle çaıntı olmadan legal bir şekilde tasarım yapıyorsanız hiçbir sorun olmaz.

Vergisi dışında bir problem yok. Ben bir muhasebeciye sormuştum, internetten aylık kazanılan 200-300 TL'nin vergisini ödemeye gerek yok demişti.

Bir işletmeyle birlikte faturalandırma ile mi satış yapmaktasınız acaba?

Eğer işletme olarak çalışıyorsanız ve satışlarınızın faturasını kesiyorsanız sorun olmaz.

Hayır yasak değil ancak vergi sistemi sanırım bu noktada da devreye giriyor. 200 TL gibi civarlarında kartınıza giren bir tutarın peşine düşmezler ancak ilerleyen zamanlarda bu miktar yükseldiğinde dikkatli olmanızı tavsiye ederim. Arkadaşım da oyunlarda para birimi satışı yapıyordu ve aylık 1.5-4k civarı bir geliri oluşmuştu. Çok acayip seviyelerde vergi cezası kesildi kendisine. Sizin de vergi vermeniz lazım mı bilmiyorum bu seviyelerde ancak dikkatli olmanızda fayda var.

Vergi ödüyor musunuz? Yoksa biraz sıkıntı olabilir. Instagram'da işletme hesabı modu açık mı?

İşletme hesabı modu açıkta 50TL'nin vergisimi olur aga.

Bir işletmeyle birlikte faturalandırma ile mi satış yapmaktasınız acaba?
yok reis kendi başıma yapıyorum aylık zaten ortalama 60 tl kazancım var bazen oda olmuyor instagram üzerinden satın alan şahıs benim paparama atıyor paaryı tasarım başı fiyat zaten 15-30tl arası ortalama

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…