MediaFire sitesinden APK indirecektim ancak öncesinde yanlışlıkla bu dosyayı indirip dalgınlıkla da kurdum. Daha sonra fark edip hemen kaldırdım ancak yine de telefona bir zarar gelmiş olabilir mi?
APK kaynağı olarak "s2s.smartphonecharter.com" yazıyordu. Malwarebytes ile telefonu taradım kaldırdıktan sonra bir şey bulamadı ama yine de bilemedim.
MediaFire sitesinden APK indirecektim ancak öncesinde yanlışlıkla bu dosyayı indirip dalgınlıkla da kurdum. Daha sonra fark edip hemen kaldırdım ancak yine de telefona bir zarar gelmiş olabilir mi?
APK kaynağı olarak "s2s.smartphonecharter.com" yazıyordu. Malwarebytes ile telefonu taradım kaldırdıktan sonra bir şey bulamadı ama yine de bilemedim.
Sildiniz mi APK'yı ? Eğer silmediyseniz derhal silin sonrasında fotoğraflarınızı şifrelerinizi yedekleyip hard factory reset atın. Format opsiyonel ama ne tür bir yazılım olduğunu bilmiyoruz size ciddi zararlar verebilir.
Sıkıntılı bir durum. Hafife alınacak bir şey değil. Tüm telefonu birkaç uygulama indirip tarayın. Genelde arkada mining yürütürler. Bilgileriniz çalınmasın.
Uygulamayı sildikten sonra yapacağınız tek şey cihaza kayıtlı tüm hesapların şifrelerini güvenli bir cihaz üzerinden sıfırlamak. Genelde reklam virüsü oluyor bu tarz APK dosyaları.
Uygulamayı sildikten sonra yapacağınız tek şey cihaza kayıtlı tüm hesapların şifrelerini güvenli bir cihaz üzerinden sıfırlamak. Genelde reklam virüsü oluyor bu tarz APK dosyaları.
Açmadan sildiyse eğer birşey olmaz. Bu tarz virüsler erişilebilirlik izni vb. alıp ondan sonra kendini sildirmiyor, silmeye çalışınca ise sürekli geri atıyor. Hatta gözünün önünde Play Protect ayarını bile kapattığı oluyor.