Insyde UEFI nedir?

Sneijder0110

Kilopat
Daha fazla  
Bilgiler bu şekilde. BIOS Türü Insyde UEFI yazıyor ama UEFI kurulum yapmaya çalıştığımda kurulum yapamıyorum.

Ayrıca; UEFI olmasa bile SSD almayı düşünüyorum. SSD alıp işletim sistemimi SSD'ye kurduğumda açılışta veya internette gezerken ya da oyun oynarken hızlanma yaşar mıyım?

Dosya Ekleri

• resim_2020-10-18_150439.png
    resim_2020-10-18_150439.png
    16,9 KB · Görüntüleme: 435
Aşağıya bakarsanız BIOS üretici firmanın adının Insyde olduğunu görürsünüz.
Anakartınızı söyleyin, UEFI destekleyip desteklemediğine üreticiler insan gibi bir şekilde belirttiyse bakalım.

Anakart bilgileri burada
UEFI olarak yazdırdım eminim.
UEFI olarak hazırlanan USB ile format atmaya çalıştığımda aşağıdaki hatayı alıyorum.

Dosya Ekleri

• resim_2020-10-18_151258.png
    resim_2020-10-18_151258.png
    17,4 KB · Görüntüleme: 466
  • hata.jpg
    hata.jpg
    156,7 KB · Görüntüleme: 341
Disk UEFI moddayken boot edilmeye ayarlanmış. UEFI olarak boot etmiyor olabilir ya da sisteminiz UEFI desteklemiyor olabilir. Eğer sisteminiz UEFI desteklemiyorsa dosyayı USB'ye yazarken Rufus üzerinde disk bölüm düzenini MBR olarak seçin ve öyle yazdırma işlemini başlatın.

Sistemim uefiyi destekliyor mu desteklemiyor mu nasıl net olarak öğrenebilirim. Daha önceki formatlarımda mbr olarak atıyordum zaten.
Ayrıca IDE ve ACHI diye birsey var biosda. Bu ne anlama geliyor

Kullanım kılavuzunda UEFI ile alakalı bir şey göremedim. Bahsettiğim düzgün olmayan firmalardan olduğu için ürün özelliklerine bile bakamıyorum. Çok da güncel bir cihaz değil gibi. UEFI desteği olduğunu sanmıyorum.

IDE ve AHCI, SATA kontrolcüsü ile alakalı. AHCI olmalı.

Hot Plug, NCQ ve bazı temel performans artışlarından yararlanmak için AHCI kullanmak gerekir. Normalde işletim sistemi kurulumundan önce AHCI mode etkinleştirilir ve kurulum yapılır. Ancak kurulumdan sonra da AHCI mode'u etkinleştirmek mümkündür.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı