Bilgiler bu şekilde. BIOS Türü Insyde UEFI yazıyor ama UEFI kurulum yapmaya çalıştığımda kurulum yapamıyorum.
Ayrıca; UEFI olmasa bile SSD almayı düşünüyorum. SSD alıp işletim sistemimi SSD'ye kurduğumda açılışta veya internette gezerken ya da oyun oynarken hızlanma yaşar mıyım?
Aşağıya bakarsanız BIOS üretici firmanın adının Insyde olduğunu görürsünüz.
Anakartınızı söyleyin, UEFI destekleyip desteklemediğine üreticiler insan gibi bir şekilde belirttiyse bakalım.
Disk UEFI moddayken boot edilmeye ayarlanmış. UEFI olarak boot etmiyor olabilir ya da sisteminiz UEFI desteklemiyor olabilir. Eğer sisteminiz UEFI desteklemiyorsa dosyayı USB'ye yazarken Rufus üzerinde disk bölüm düzenini MBR olarak seçin ve öyle yazdırma işlemini başlatın.
Sistemim uefiyi destekliyor mu desteklemiyor mu nasıl net olarak öğrenebilirim. Daha önceki formatlarımda mbr olarak atıyordum zaten.
Ayrıca IDE ve ACHI diye birsey var biosda. Bu ne anlama geliyor
Kullanım kılavuzunda UEFI ile alakalı bir şey göremedim. Bahsettiğim düzgün olmayan firmalardan olduğu için ürün özelliklerine bile bakamıyorum. Çok da güncel bir cihaz değil gibi. UEFI desteği olduğunu sanmıyorum.
IDE ve AHCI, SATA kontrolcüsü ile alakalı. AHCI olmalı.
Hot Plug, NCQ ve bazı temel performans artışlarından yararlanmak için AHCI kullanmak gerekir. Normalde işletim sistemi kurulumundan önce AHCI mode etkinleştirilir ve kurulum yapılır. Ancak kurulumdan sonra da AHCI mode'u etkinleştirmek mümkündür.
Bu rehberimizde sizlere Windows kurulu iken mavi ekran almadan AHCI modunu nasıl etkinleÅtirileceÄinizi anlatıyoruz. Pek çok kullanıcı, Windows kurulumu