Insydeh2o BIOS Advanced menu açılabilir mi?

Emir YOL

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Internette bir sürü tuş kombinasyonu denedim. Acayip yöntemler buldum fakat hiçbiri işe yaramadı. Son çare modlamak kaldı fakat modlamadan önce bu foruma danışayım dedim. Bu BIOS'u modlayarak altta eklediğim özellikleri açabilir miyiz? (power&performance, CPU Configuration gibi) şimdiden teşekkürler.

BIOS dosyam: S500_10th_131.exe
Kullandığım cihaz: Casper Nirvana S500 (10th gen Intel)

hqdefault.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Internette bir sürü tuş kombinasyonu denedim. Acayip yöntemler buldum fakat hiçbiri işe yaramadı. Son çare modlamak kaldı fakat modlamadan önce bu foruma danışayım dedim. Bu BIOS'u modlayarak altta eklediğim özellikleri açabilir miyiz? (power&performance, CPU Configuration gibi) şimdiden teşekkürler.

BIOS dosyam: S500_10th_131.exe
Kullandığım cihaz: Casper Nirvana S500 (10th gen Intel)

Eki Görüntüle 2232235
hocam yaptınız mı peki?

Yani erişebildiniz?
Şöyle özetleyeyim, adv.menüde CPU Configuration kısmında ayarlamak istediğim işlemci güç limiti ayarları vardı. Benim BIOS’umda advanced menü kodlanmamış. Yani bildiğiniz orada bomboş, hiçbir şey yazmıyor. Bende ufak birkaç araştırmayla bu limit ayarlarını BIOS dosyamı düzenleyebilen yardımcı programlar sayesinde ayarlayabildim. Zamanında burada sağlıklı mı diye sorduğumda kimi kullanıcılar sağlıklı değil falan demişti ama konuyu açtıktan bu yana kendi yaptığım ideal ayarlarda işlemcimden neredeyse %20-30 civarı fazladan performans elde etmeyi başardım. Oyunlarda ve render gibi işlerde gerçekten faydası dokunmuştu. İlginiz varsa bunun için size de yardımcı olabilirim.

Şöyle özetleyeyim, ADV. Menüde CPU Configuration kısmında ayarlamak istediğim işlemci güç limiti ayarları vardı. Benim BIOS'umda Advanced menü kodlanmamış. Yani bildiğiniz orada bomboş, hiçbir şey yazmıyor. Bende ufak birkaç araştırmayla bu limit ayarlarını BIOS dosyamı düzenleyebilen yardımcı programlar sayesinde ayarlayabildim. Zamanında burada sağlıklı mı diye sorduğumda kimi kullanıcılar sağlıklı değil falan demişti ama konuyu açtıktan bu yana kendi yaptığım ideal ayarlarda işlemcimden neredeyse %20-30 civarı fazladan performans elde etmeyi başardım. Oyunlarda ve render gibi işlerde gerçekten faydası dokunmuştu. İlginiz varsa bunun için size de yardımcı olabilirim.

Bende bu konu üzerine uğraşıyorum ama BIOS modlama konusunda deneyimsizim genelde tuş kombinasyonlarıyla BIOS da bug bulmaya çalışıyorum teşekkürler ama kalsın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı