Intel 10200H 99 dereceyi görüyor

Ben artık pek takmıyorum. Undervoltage işlemi falan da yapmıştım ancak yaptığım tüm işlemleri stok ayarlarına getirip uygulamaları sildim. Şu an ısınmaması için yaptığım tek şey Control Center uygulamasındaki güç modlarından eğlence modunda kullanmak. Defalarca test ettim, performans ve eğlence modları arasında 9 10 derece oynuyor. Üstelik performansa olumlu ya da olumsuz bir etkisini göremedim ikisinin de. Bu yüzden size de tavsiye ederim.

Ayrıca Monster servisine randevu oluşturdum. 12 Mart'ta oraya gideceğim, hem durumu anlatacağım hem de bakım hizmetinden faydalanacağım. Eğlence modunda stres testlerinde maksimum 92 dereceyi gördüm. Bakım hizmetinden sonra 85 derecelere düşmesini hayal ediyorum. Düşmezse bir de elimdeki macunu sürmeyi deneyeceğim. Eğer yine düşmezse de yapacak bir şey yok. Zaten stres testlerinde 92 dereceyi görüyor ancak oyunlarda 90'ın üzerine aşırı nadir çıkıyor. Bunları yaptığımda mesajımı güncellerim.

@IAntigone @393654 dostlar sabırsızlık edip bakımı kendim yaptım.
Sonuç inanılmaz. Benim için inanılmaz desem daha doğru olur çünkü kafama takıp duruyordum üzerimden bir yük gitti.

Test sonuçlarım aşağıdadır. Testi yaparken oda sıcaklığından arka planda çalışan uygulamalara ve test sürelerine kadar her şeyi aynı yaptım. AIDA64 programını kullandım.

Performans modunda temizlik ve termal macun değişiminden önce maksimum sıcaklık 99-100°C
Performans modunda temizlik ve termal macun değişiminden sonra maksimum sıcaklık 88-89°C

Eğlence modunda temizlik ve termal macun değişiminden önce maksimum sıcaklık 92°C
Eğlence modunda temizlik ve termal macun değişiminden sonra maksimum sıcaklık 84°C

Şöyle de bir not eklemek istiyorum: bilgisayarı aldığımdan beri işlemcinin boştaki sıcaklığının 40 derecenin altına düştüğünü görmemiştim. Yani alt sınırı bu zannediyordum, daha soğuk olabileceğini bilmiyordum. Bugün bakım yaptıktan sonra boştaki sıcaklığın 35°C olduğunu gördüm.

Tabii bu sonuçlar bakım yeni yapıldığı için doğruluğu tartışılır sonuçlar. Birkaç hafta içerisinde daha net konuşulabilir.

@gen2 hocam size de çok çok teşekkür ederim. Hem macun için hem de sabrınız için. Bahsettiğiniz şekilde harfi harfine uygulamaya çalıştım.

yüksek performansta işlemci sıcaklıkları o anakart için normal yüksek performansa almayın alıyosanız da turbo fanı açıp altına ekstra fan koyun.

Sorununun cozulmesine cok sevindim, bundan sonrasi artik insallah stabilitesini kaybetmez de tekrar ugrasmazsin. Dogru uygulandiginda cok guzel performans veren bir macun Shin-Etsu 7783D, hayirli olsun.

Sizin adınıza sevindim hocam. Ancak hatırlatmakta fayda var, 85 derece üstü bileşenlerin ömrünü kısaltır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…