@IAntigone @393654 dostlar sabırsızlık edip bakımı kendim yaptım.
Sonuç
inanılmaz. Benim için inanılmaz desem daha doğru olur çünkü kafama takıp duruyordum üzerimden bir yük gitti.
Test sonuçlarım aşağıdadır. Testi yaparken oda sıcaklığından arka planda çalışan uygulamalara ve test sürelerine kadar her şeyi aynı yaptım. AIDA64 programını kullandım.
Performans modunda temizlik ve termal macun değişiminden önce maksimum sıcaklık 99-100°C
Performans modunda temizlik ve termal macun değişiminden sonra maksimum sıcaklık 88-89°C
Eğlence modunda temizlik ve termal macun değişiminden önce maksimum sıcaklık 92°C
Eğlence modunda temizlik ve termal macun değişiminden sonra maksimum sıcaklık 84°C
Şöyle de bir not eklemek istiyorum: bilgisayarı aldığımdan beri işlemcinin boştaki sıcaklığının 40 derecenin altına düştüğünü görmemiştim. Yani alt sınırı bu zannediyordum, daha soğuk olabileceğini bilmiyordum. Bugün bakım yaptıktan sonra boştaki sıcaklığın 35°C olduğunu gördüm.
Tabii bu sonuçlar bakım yeni yapıldığı için doğruluğu tartışılır sonuçlar. Birkaç hafta içerisinde daha net konuşulabilir.
@gen2 hocam size de çok çok teşekkür ederim. Hem macun için hem de sabrınız için. Bahsettiğiniz şekilde harfi harfine uygulamaya çalıştım.