Intel 11. jenerasyon Core işlemcilerinin GHz değerleri ortaya çıktı mı?

Makaleler
4
Yer
Gelsenkirchen/Deutschland
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 3 1200AF 4.0GHz
Asrock B450M-HDV R4.0
16GB 3200MHZ
RX570 4GB SAPPHİRE PULSE
GİGABYTE 120GB SATA3
SAMSUNG 256GB M.2
HİTACHİ 580GB HDD
500W 80+
Meslek
Öğrenci
Güvenilir bir dostum bana bu fotoğrafları attı:

IMG_20200717_134107.jpg

Ben açıkçası pek inanmasam da bana yollayan kişiye güveniyorum, bunlar Intel Core 11. jenerasyon işlemcilerin GHz değerleri. Yukarı kısımda temel frekanslar ve Turbo Boost frekanslar, alt kısımda ise overclocklu GHz değerleri. Amerika'daki dostum bunların (K) ibareli Core işlemciler olduğunu söylüyor. Amerika'daki bunları bana yollayan arkadaşımla biraz konuşunca bana bir yakınının Intel fabrikasında çalıştığını söyledi ve bana ona tamamen güvenebileceğini söyledi. Sizce AMD piyasasını yerle bir edebilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşın attı diye %100 inanmak zorunda mısın? Misal biz de yakın arkadaş olsak ben sana not defterine yazdığım Intel 11.nesil frekans değerleri adlı tabloyu atsam inanacak mısın? Teknolojik aletler çıkmadan/tanıtılmadan önce sızdırılan gerçek bilgiler olabilir ama çoğu zaman yalan yanlış sahte haberler çıkar. Tıpkı yıllardır gündemde olan "İşte iPhone 12 şu şekilde olacak! Çerçevesiz olacak!" haberleri gibi bu da.
Ben sızıntı görseller çıkmadan bunlara inanmam açıkçası.

GHz değerleri her şey olmamakla beraber Turbo frekansına bütün çekirdeklerle çıkıp çıkamadığı da önemli. AMD'de 4000 serisinde boş durmayacaktır.

Bence AMD overclock ile bize 6 gigahertz i sunacak 4000 serisinde olmasa da 5000 serisinde sunacak.

Bence AMD overclock ile bize 6 GHz'i sunacak 4000 serisinde olmasa da 5000 serisinde sunacak.
AMD ilk önce 5.0 GHz sınırını geçmeli. 4000 serisinde umarım 5.0 GHz sınırını geçer ve overclock performansı biraz gelişir. i5-2500K bile overclok performansında çoğu yeni nesil AMD işlemciden önde.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı