Intel 13 nesil vs AMD Ryzen 7000 serisi

Amd bana her zaman için Overlock tarafında daha cazip gelmiştir.
Fakat şunu unutmamakta fayda var; overclock amacı optimum performans olsa da , buna uygun watt değerleriyle stabil ve uygun sıcaklıkta da çalıştırmak çok önemlidir.
OC yaptım 6.0 yaptım değil yani mesele.
İntel bu tarafta ghz mesafesini arttırsada maalesef bana göre voltaj ve sıcaklık konusunda bir tık geri kaldı.
Tabii 13. Nesil için konuşuyorum. Soket değişince nolur bilinmez.

Intel için aldığım RAM'ler var G.Skill CL 34 6600MHz RAM'leri elimde mevcut AMD expo destekli degil. Yanlış bilmiyorsam AMD RAM hizini asirtmak zormuş?
Zor değil çok kolay. 5600 MHz CL36 32 GB RAM'i 6000 MHz CL30 yaptım forumdaki birisinin yardımıyla. Konuyu buraya atıyorum aynı adımları uygulayarak yapabilirsiniz.

İşlemci için ise manuel OC'ye gerek yok. PBO ayarı yapmanız yeterlidir. Alırsanız konu açın PBO ayarı için size yardımcı olurum. Kullandığım anakarttan da çok memnunum ayrıca MOSFET, VMOS, chipset sıcaklıkları felan çok iyi. Ayrıca 2 adet m.2 yuvası ve soğutma bloğu da var. ARGB header'i de var.

Hocam bende düşünüyorum OC sisteme anakart ile işlemci aynı konuyu etiketlesem yardımcı olabilir misiniz ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…