Niye öyle diyorsunuz hocam, hepimiz sıradan bir kullanıcıyız
@GRATOS1
Hocam benim önerim bu kartı almanız. Tam bir 2K çözünürlük kartıdır. Tek kötü yanı 12 GB VRAM'i var maalesef. Yeni oyunlarda artık çok yüksek grafikler olduğundan dolayı bu zamanla yetersiz kalmaya başlayacak 2K çözünürlük ve üstünde. 1080p için çok rahat 4-5 sene götürür diye tahmin ediyorum ama.
Eğer ki ben VRAM'den sıkıntıya kalmak istemiyorum dersenizde bu kart fazlasıyla yeterli olur sizin için:
Önerdiğim iki kartın saf kas gücü birbirlerine çok yakındır. Birinde FSR, diğerinde DLSS var.
RX kartlarda WattMan, çökme gibi sorunlar ne kadar azalsada tam bitmiş değil maalesef. AMD ekran kartı almadan önce bu durumu göz önünde bulundurun kesinlikle ve şu videoyu izlemenizi öneririm:
Elinizde ki işlemci, i5-12400F ile denk bir işlemci neredeyse. Bu ekran kartlarını yüzde yüz besleyebilecek güçte değiller fakat performansı çok ciddi etkilyecek bir durumda olacağını sanmıyorum. 2K'da kullanacağım diyorsunuz hem de, farkı anlamazsınız bile.
Bana kalırsa, bütçeyi fazla zorlamamak adına şimdilik bu ekran kartlarından birini alırım, daha sonra AM5 soket serili işlemcilerden 7800x3D'ye geçerim direk.
Bu videodan da birebir aynı olmasa da, RTX 4070S'in bu sistem de ki 2K çözünürlükte ki oyun testine bakabilirsiniz.
(Videoda ki işlemci ile sizin işlemcinizin farklı olduğunu biliyorum, aynı sistemin oyun testini bulamadım. Zaten biribirlerine yakın işlemciler ve RX7900 GRE'de RTX 4070SUPEr ile aynı güçte sayılırlar. Bu kartı almayı düşünürseniz eğer oyun performansı öyle çok farkı olmaz 4070S'e göre. Çok yakın kartlar birbirlerine.)