Problemim işlemci aşırı ısınıyor. Normalde boştayken 50 derece 60 derece oluyor. Yük altında ise 70 80 e yükseliyor. Stres test falan yaptığımda ise 100 derece çıkıyor. İşin ilginç kısmı buna rağmen sistem kapanmıyor. Belli bir dereceden sonra otomatik kapanması gerekmez mi?
Sistem uzun bir süredir böyle yaklaşık 1 yıl ancak ben şu an bu sorunla uğraşmaya karar verdim. Termal macun yeni iken bile böyleydi yani macundan kaynaklı bir olay olduğunu düşünmüyorum. Anakart sıcaklığı ise genelde 30 40 arası oluyor. Kasanın üstünde altında önünde vesaire fan var. Yani kasa içi de o kadar sıcak değil. Kullandığım işlemci soğutucusu hyper evo 212. BIOS sürümü falan her şey güncel.
@Frknvrl.23 Hyper212 EVO diye yazmış.
Sorununa gelirsek hangi program ile ölçüyorsun sıcaklıkları. 100 derece olunca bilgisayarın açık kalacağını sanmıyorum çünkü. AIDA64 ile ölçmeyi dene. Ayrıca işlemci 100 derece olup, anakartın 30-40 derece kalması pek olası değil.
Termal macunu değiştirmeyi denedinizmi piyasada çok merdiven altı ürün dolaşmakta macunda bunlardan biri olabilir. Bir ikincisi işlemci soğutucu montajınızı kullanma kılavuzuna uygun şekilde mi monte ettiniz ?
@Frknvrl.23 Hyper212 EVO diye yazmış.
Sorununa gelirsek hangi program ile ölçüyorsun sıcaklıkları. 100 derece olunca bilgisayarın açık kalacağını sanmıyorum çünkü. AIDA64 ile ölçmeyi dene. Ayrıca işlemci 100 derece olup, anakartın 30-40 derece kalması pek olası değil.
Kardeşim soğutucun biraz düşük ama sana Dark AquaForce Intel 775/115X/1366/2011 AMD AM2/AM3/FM1/FM2 uyumlu sıvı soğutma sistemi tavsiye ederim alacak durumun varsa. Kusura bakma işim vardı yeni gördüm. Görür görmez cevapladım kardeşim. 100 derece fazla. Ne olursa olsun 90 geçmemeli kardeşim.