İntel 4690K ve GTX970 Tabanlı Sistem Toplama

sametcicekkk

Kilopat
Makaleler
1
Daha fazla  

Arkadaşlar kafamda bir sistem oluşturdum ve sizlerinde yorumlarınızı almak istedim. Fazla uzatmadan konuya geçeyim.

• Önce en ucuz şekilde sistemden kısmadan toplamak istiyorum. Görüntüdeki İnventus şart değil. Vatan, Sinerji gibi güvenilir firmalarda olabilir.
  • Anakart konusunda ikilemde kaldım 100 lira daha verip MSİ Gaming 7 modeli almaya değermi diye.
  • İşlemci konusunda da aynı ikilemde kaldım diyebilirim. 300 lira daha verip i7 4790K alınabilir mi(Render işlerim yok ama photoshop tarzı uygulamaları çok sık olmamakla birlikte kullanırım. Ama öncelik oyun)
  • PSU konusunda. Aynı firmanın daha düşük verimlilikte ama daha az güç ile çalışan bu modeli alınabilir mi ?
  • Sistemimi uzun yıllar kullanmak istiyorum(En az 4 yıl) bunu göz önünde bulundurarak yukarda belirttiğim ikilemlerde üst modelemi çıkmak daha mantıklı olur yoksa orta seviye alıp yenilenen işlemciler ve Z107 çipsetli anakart almak mı daha mantıklı olur?
  • Kasa cidden çok hoşuma gitti normalde bu kadar vermezdim ama ömürlük olur yeni sistemide bunun içine toplarım diye düşündüm. Kullanan varsa kullanış ve serinliği nasıldır kasanın?

Çok uzun tutmamaya çalıştım. Yazım yanlışları olduysa af ola.
Şimdiden kıymetli vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederim

Son düzenleyen: Moderatör:
  • Intel i5 4690K uzun süre götürecektir ve istediğiniz verimi alacağınıza emin olabilirsiniz.
  • Güç kaynağı fazlasıyla yeterli fakat, 600W modelini alsanız da yetecektir.
  • Ekran kartını R9 390 yapabilirsiniz. -Ki daha iyi bir performans alırsınız.
  • Anakartların arasındaki farkları buradan bakabilirsiniz.
  • Kasa gayet iyi. Ayrıca 200R ve 300R modelleri de işinizi görür.

Öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim. Aklımda kalan tek soru daha yüksek verimlilikli 600W mı yoksa 650W mı

Öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim. Aklımda kalan tek soru daha yüksek verimlilikli 600W mı yoksa 650W mı
Hangisi size uygunsa onu alın derim. İki PSU'da sorun çıkartmaz ve sistem için yetiyor.

Bence sisteminiz çok güzel. Rahatlıkla tüm oyunları Very High - Ultra'da oynatır.

- Anakartını Gaming 7 yapmana gerek yok.
- Amacınız oyun oynamak ise işlemciyi abartmaya gerek yok.
- Güç kaynağını +80 alın. Ve en az 550 W olsun.
- Sistem ne kadar götürür tam bilinmez fakat uzun süre idare eder.
- Kasanın kullanıcısıyım ve oldukça memnunum.

Üst Seviye Oyun – Fiyat/Performans
AnakartASUS H97-PRO GamerMSI Z97 Gaming 5
İşlemciIntel Core i7-4790Intel Core i5 4690K
Ekran KartıASUS GTX 970 ROG STRIXMSI GTX 970 GAMING 4G
Ortak Bileşenler
BellekG.Skill 8 GB RipjawsX Kit – F3-12800CL9D-8GBXL
DepolamaSeagate 3,5″ 2TB Barracuda – ST2000DM001
SSDOCZ 240GB ARC 100
KasaCooler Master Silencio 650 Pure
Güç KaynağıCooler Master RS-600G
MonitörASUS 23.6” VS247HR
Fiyat (KDV Dahil)4699 TL4465 TL
[TBODY] [/TBODY]
Alternatif olarak koyuyorum hayırlı olsun.

Dostum teşekkür ederim fakat bu sistem önerilerinde var zaten. Benim sorularıma yanıt versen bana daha yardımcı olurdun.

Anakart olarak Gigabyte Z97X Gaming 5 öneririm. Sonuçta oc işleri ile uğraşacaksın ve giga 5 oc için o segmentte alınabilecek en iyi anakart.
Ekran kartı olarak R9 390 almalısın. Performans olarak 970'in bir tık önünde ve en önemlisi 8 GB VRM'e sahip, malum günümüzde ultra ayarlar için 4 GB yetmez oldu.
R9 390 alıcak olursan 650 w 80 plus sertifikalı iyi bir güç kaynağı seçmen faydalı olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…