Intel 5960x İçin Ekran Kartı Önerileri

FurkanOZKAYA

Hectopat
Makaleler
1
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar belki göreniniz vardır sistem konusu vs. açmıştım. Sistem parçalarım belli zaten.

Şimdi ben Ekran Kartı konusunda halen daha çok ama çok kararsızım. Çünkü her gün YouTube üzerinden (yerli&yabancı) videoları izliyorum ve sosyal üzerinden Ekran Kartları hakkında yeni şeyler öğreniyorum. Bilgiliyim ama acaba hangisi en iyisi karar veremiyorum. Technopat video analizleri ve karşılaştırmaları da cabası.

Bütçem müsait, sistemim de zaten tam bir canavar olacak. Sistem sormanıza gerek yok. İşlemci: 5960x

Düşündüğüm kartlar;

-) R9 295x2 (Benim şahsi tercihim bu)
-) GTX Titan Z
-) GTX Titan X
-) GTX 980 Ti - SLI (2 Adet)
-) GTX 980 - SLI (2 Adet)
-) R9 3xx serisi'de çıkmış olacak ben alacağım tarihte.

4K çözünürlükte, oyun oynacağımı varsayarak yorum yaparsanız sevinirim.

Şu an arabam satışta, satılmasını bekliyorum. Satılır satılmaz toplayacağım.

Bu Ekran Kartlarından hangisi tercih edilmeli? Daha iyi bir önerisi olan varsa bekliyorum.

Arkadaşlar belki göreniniz vardır sistem konusu vs. açmıştım. Sistem parçalarım belli zaten.

Şimdi ben Ekran Kartı konusunda halen daha çok ama çok kararsızım. Çünkü her gün YouTube üzerinden (yerli&yabancı) videoları izliyorum ve sosyal üzerinden Ekran Kartları hakkında yeni şeyler öğreniyorum. Bilgiliyim ama acaba hangisi en iyisi karar veremiyorum. Technopat video analizleri ve karşılaştırmaları da cabası.

Bütçem müsait, sistemim de zaten tam bir canavar olacak. Sistem sormanıza gerek yok. İşlemci: 5960x

Düşündüğüm kartlar;

-) R9 295x2 (Benim şahsi tercihim bu)
-) GTX Titan Z
-) GTX Titan X
-) GTX 980 Ti - SLI (2 Adet)
-) GTX 980 - SLI (2 Adet)
-) R9 3xx serisi'de çıkmış olacak ben alacağım tarihte.

4K çözünürlükte, oyun oynacağımı varsayarak yorum yaparsanız sevinirim.

Şu an arabam satışta, satılmasını bekliyorum. Satılır satılmaz toplayacağım.

Bu Ekran Kartlarından hangisi tercih edilmeli? Daha iyi bir önerisi olan varsa bekliyorum.
Titan serisi almayın. Daha çok render amaçlı bir kart ve 980 ti ile yaklaşık olarak aynı oyun performansını sunmasına rağmen fiyatı CUDA çekirdekleri yüzünden daha pahalı. Bence R9 295x2 almalısınız. Yanında sıvı soğutması da var.

Titan serisi almayın. Daha çok render amaçlı bir kart ve 980 ti ile yaklaşık olarak aynı oyun performansını sunmasına rağmen fiyatı CUDA çekirdekleri yüzünden daha pahalı. Bence R9 295x2 almalısınız. Yanında sıvı soğutması da var.

Benim de şahsi tercihim bu yönde. Ancak Türkiyede Sapphire dışında bir üretici de bulamadım ve Sapphire istemiyorum kesinlikle. Nereden bulabilirim?

Technopat test sisteminde bile Sapphire kullanılmış. Bence önyargınızı yıkıp Sapphire alın.

Sapphire marka ekran kartı daha önce kullandım. Memnun kaldım ama çokta iyi değildi. Nasıl desem bir ASUS değildi yani. Bakalım eğer bulamazsam mecbur öyle alacağım zaten. Ancak 500TL kadar fiyatlar yükseldi doların yükselmesiyle.. Ah Türkiyem ah..

Ben de öyle düşünüyorum, yorum için teşekkürler.

GTX 980 Ti düşünüyor iseniz, GTX 980 neden seçeneklere dahil ettiniz?

R9 295X2 en makulüdür.

Çünkü hep AMD kullandım. Bu en yeni kartlarından sonra NVIDIA düşünmeye başladım. Hangisi daha iyi bilmiyordum, bu sebeple ekledim.

Benim de şahsi tercihim bu yöndeydi, yorum için teşekkürler hocam.

Sistemin şimdiden hayırlı olsun abicim nice seneler kullanasın. Directx 12 ile Nvidia'nın kartları ortak çalışabilecek. Şimdi her oyunda Mantle olmadığına göre AMD kartta 2 GPU'yu ortak kullanamıyacaksınız. (Directx 12 AMD kartları etkiler mi bilemem yanlış gidiyor olabilirim.) Benim gönlüm GTX 980 Ti - SLI'dandır. (Yanlış bilgi içeren cümleler kurmuş olabilirim.) :)

Sistemin şimdiden hayırlı olsun abicim nice seneler kullanasın. Directx 12 ile Nvidia'nın kartları ortak çalışabilecek. Şimdi her oyunda Mantle olmadığına göre AMD kartta 2 GPU'yu ortak kullanamıyacaksınız. (Directx 12 AMD kartları etkiler mi bilemem yanlış gidiyor olabilirim.) Benim gönlüm GTX 980 Ti - SLI'dandır. (Yanlış bilgi içeren cümleler kurmuş olabilirim.) :)

Ben de düşünmedim değil bunu ancak araştırdım ve R9 295x2 DirectX 12 ile uyumlu tek AMD Ekran Kartıymış.

Şimdi yeni Ekran Kartları çıkacak çok büyük ihtimalle bu yaz. Temmuz ortasına kadar eğer çıkmaz ise; direk alacağım. GTX 980Ti SLI veya R9 295x2 olacak zaten seçimim. YouTube ile sistem kurulum&montaj&BenchMark olarak burda paylaşacağım zaten.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı