Intel 660P ile MSI Z170A PC Mate anakart uyumlu mu?

Tcoat

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Intel 660P 1TB almayı planlıyorum ancak anakartım NVMe M.2 QLC SSD ile uyumlu mudur acaba? Son olarak uyumluysa Intel 660P SSD almamı önerir misiniz?

Anakartın M2 desteği mevcut, ancak M2 SATA arayüz modül diskini M2 yuvasına takarsanız, SATA 1 ve 2 bağlantı noktaları kullanılamazken, PCI-e arabirimiyle bağlantı sağlarsanız SATA 3 ve 4 bağlantı noktalarının devre dışı kaldığını belirtmek isterim.
Ayrıca seçmiş olduğunuz SSD'nin nasıl bir ürün olduğu hakkında bir fikrim yok ama sonuçta gerekli güvenlik, kalite ve risk analizlerini başarılı bir şekilde test ederek gerçekleştiren Intel gibi bir markanın ürünüyse alınabilir diye düşünüyorum, ama yine de alıp kullanan kişilerin incelemesini de dikkate almak lazım, sonradan SU630 gibi kronik modelli bir ürün almayasınız. Ben garanti olması açısından kendini NAND kontrolcü bellek ünite işlem merkezlerinin kalitesi konusunda kanıtlamış ve sorun oranın diğer modellere göre hayliyle az olmasından dolayı o fiyat bandında ufak bir ekleme yapabiliyorsanız Samsung 970 veya 860 Evo modellerinden birini almanızı öneririm @Tcoat.

Not:

Bu SSD'nin en büyük dezavantajı, M2'nin içinde bulunan SLC Önbellek denilen kısım, çoğunlukla statik olmadığından QLC yoluyla çalışıyor, ve bu da SSD aşırı dolduğunda düşük seviyede SLC Önbelleği eşik seviyesine ulaşılacağı için elde edeceğiniz yazma süreleri yavaşlayabilir. Ama okuma süreleri her zaman gayet tatmin edici seviyelerde hızlı olacaktır, ama dediğim gibi disk doldukça yazma gücü kötüleşiyor bu modelde. Piyasadaki diğer SSD'lerin çoğunda, 660p'deki değişken önbellek yerine özel bir statik önbellek bulunduruyor ve bu nedenle de diskin doluluk oranı artınca yazma hızı bu denli azalmıyor.

Herhangi bir video düzenleme projesinden diğerine geçerken çok fazla dosya aktarımı yapan profesyoneller, çalışma diski olarak 4K RAW dosyalarını bu sürücüye takarken kesinlikle bir fark görecek ve bu SSD'nin kendilerine uygun olmadığı kanısına varacaklardır. Bilgisayar tarafından işlenen genişletilmiş büyük dosyaları yazmak için ultra hızlı bir kayıt ortamı gerekiyor. Bunu kullanmak isteyen kişiler de bu sürücüyü satın almamalıdır. Yüksek çözünürlüklü fotoğraf/video editörleri, toplu kodlayıcılar, vb gibi günlük olarak büyük miktarda yazma (günde 50GB + veya daha fazla) yapan kişiler, bu sürücüyü seçmemelidir. Samsung 970/970 Pro gibi profesyonel NVMe sürücüler 200 TB Written ömür sunduğu gibi hardcore kullanıcılar için hala fazlasıyla yeterli.

Bu SSD'yi bütçe odaklı standart oyuncular ve sürücülerine çok hızlı bir şekilde hunharca veri yazmayan herkes (muhtemelen PC kullanıcılarının% 95'i veya daha fazlası) kullanabilir.

Z170A PC MATE | Motherboard - The world leader in motherboard design | MSI Türkiye

Samsung 970 Evo Mz-v7e1t0bw 1 Tb M.2 Ssd Fiyatları ve Özellikleri

Samsung 860 EVO 1TB SATA3 M.2 MZ-N6E1T0BW 550/520MB/s SSD Disk | En Ucuzu Akakçe

Son düzenleme:
Intel 660P 1TB almayı planlıyorum ancak anakartım NVMe M.2 QLC SSD ile uyumlu mudur acaba?
Takabilirsiniz ancak 3 ve 4 numaralı SATA girişlerini kullanamazsınız.
Son olarak uyumluysa Intel 660p SSD almamı önerir misiniz?
Uyumlu ama 660p modelini önermem.
  • Isı sensörü yok.
  • Okuma yazma hızı muadillerinin altında.
  • TBW değeri muadillerine göre düşük.
NVMe arıyorsanız aynı bütçeye Adata XPG SX6000 Pro alabilirsiniz. NVMe şartı yoksa ve bütçeniz varsa 100-200 TL kadar ilave edip 860 EVO 1 TB veya 300 TL daha ucuza 860 QVO 1 TB alabilirsiniz.

Cevabınız için çok teşekkür ederim.

Öncelikle ilginiz için ve uzun uzun? Anlattığınız için çok teşekkür ederim. Hardcore kullanıcı değilim çogunlukla günlük kullanıcı sayılırım. Android Studio'yu daha hızlı kullanabilmek için alıyorum. Gerçekten bilgilendirici bir yazı olmuş çok teşekkür ederim.

Adata XPG SX6000 PRO'yu bilmiyordum çok güzel bir öneriydi Adata'da karar kıldım size de verdiğiniz cevap için çok teşekkür ederim.

Rica ederim, ayrıca beni bir nevi araştırmaya sevk ederek ürün hakkında bilgi sahibi olmamızı sağladığınız için size ayrıca teşekkür ediyorum. İyi sosyaller .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…