Arkadaşlar 6600 işlemci kullanıyorum 6 ay sonra 7600k geçeceğim. Şu an stok fan kullanıyorum bu da fazla ses çıkarmasına sebep oluyor. Bu yüzden fan değiştirmeye niyetim var aklımda 2 fan var. Yine de önerebileceğiniz ses sıkıntısı yapmayacak bir fan var mı ?
Not: 10 gün içinde alacağım arkadaşlar.
Hava soğutma bulduklarım sizden de bekliyorum ya da tercih edeceğinizi yazarsanız sevinirim.
Ben Cooler Master Seidon 120V v2 kullanıyorum 6700k işlemcimde. Tek fanlı geliyor fakat ben diğer tarafına Cooler Master jet flo fan taktım soğutmaya yardımcı olması için. Boşta değerler 30-35 derece arası değişiyor. Ayrıca fan hızlarım biraz düşük benim. Biraz arttırmayla 25-30 derece arası olur gibime geliyor.
Ses için şöyle söyliyim. Su pompası pin girişini başta cpu opt girişine takmıştım ve aşırı ses geliyordu. Fan hızı 2200 RPMlerde gözüküyordu. Asus Fan Expert 3 ile silence seçmeme rağmen hala çızırtı gibi sesler gelip duruyordu. Daha sonra su pompası girişini cha fan1 girişine taktım ve artık kontrol edebiliyorum. Asus Fan Expert 3 ile standart hızda 800-900 RPM olarak gözüküyor değerler. O kadar sessiz oldu ki güç kaynağından gelen sesi tespit edebildim. Soğutucu sesi gidince güç kaynağı sesi ortaya çıktı.