Intel 7820X sisteme ekran kartı seçimi

Bütçe
30.000

Value

Megapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, ekran kartımı yükseltme arifesindeyim. Öncelikle mevcut sistemim şu şekilde;

• Intel 7820X işlemci.
  • ASUS ROG STRIX GTX 1080 Ti ekran kartı.
  • ASUS ROG STRIX X299 e-Gaming anakart.
  • G.Skill Trident Z 16 GB RAM.
  • Corsair H115ı sıvı soğutma.
  • Thermaltake Toughpower 850W RGB 80+ PSU.
  • ASUS PG278QR 2K 1ms 165Hz monitör.
3080 Ti almayı düşünüyorum, sizce herhangi bir sıkıntı yaratır mı? Artı olarak 16 GB RAM daha ekleyeceğim bunlar ile birlikte yükseltmem gereken başka parçalar olmalı mı? Tavsiye ve fikirlerinizi bekliyorum, teşekkürler.

Son düzenleme:
30000 TL bütçe ile sıfırdan sistem toplarsiniz. Yükseltme ile uğraşmayın.

30000 TL bütçe ile sıfırdan sistem toplarsiniz. Yükseltme ile uğraşmayın.
O paraya toplayacağım sistemin şu an mevcut sistemden ne kadar artısı olabilir? Tüm bütçemi ekran kartına yatırmam mantıksız mı?

Hocam işlemci hakkında bilgim yok ama 1080ti kullanıyormuşsunuz, bu baya güzel bir kart. 3060 ile aynı güce sahip hatta daha güçlü bir kart bile denebilir. 3070ti altı sizi memnun etmeyebilir diye düşünüyorum. Ancak aklımdaki soru o işlemci 3080ti ile sorunsuz çalışır mı? Dediğim gibi işlemciyi ilk kez duydum o yüzden bu konuda fikir belirtemiyeceğim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Böyle bir video buldum, aynı işlemci ile 3080 kullanılıyor.

RTX 3080'i doğru düzgün besleyeceğini düşünmüyorum 2K bile olsa tekli çekirdek gücü muazzam değil o işlemcinin. Flight Simulator ekran kartı katilidir oradan tam anlaşılmaz ancak 1080 Ti üzerine çok fazla çıkabileceğini sanmıyorum.

10600K ile senin işlemcin denk sayılır o yüzden bu işlemciyle olan testleri izlersen daha iyi fikir edinirsin, RTX 3070 ve 6700 XT maksimum diyorum.

O paraya toplayacağım sistemin şu an mevcut sistemden ne kadar artısı olabilir? Tüm bütçemi ekran kartına yatırmam mantıksız mı?
İşlemcinin 3080 Ti gibi kartları besleyebileceginden emin değilim. Attığınız video da pek guvenilir durmuyor.

Zaten tüm bütçenizle yeni nesil bir sistem alabiliyorsunuz 3080 Ti gibi kartlarla. Bence yeni bir sistem toplamak ya da sadece anakart-islemci-ekran kartı üçlüsünü degistirmeniz mantıklı olacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…