Intel 8. Nesil Anakartların Çok Pahalı Oluşu

Yehure

Hectopat
Arkadaşlar Intel bilgisayar toplamak istiyoruz, iyi güzel tabi fakat i3 7100 ile toplayamıyoruz.
7. nesil işlemcileri önermiyorsunuz, ömrünün bittiğini güncellenemeyeceğini söylüyorsunuz ve tabii ki haklısınız.
8. Nesil Intel işlemciler ile bilgisayar toplamak için beklememiz mi gerekiyor? Çünkü 8. Nesilin çoğu anakartı işlemciden daha pahalı. Ne öneriyorsunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
İntel'in zaten 8. nesilde uyguladığı anakart politikası çok saçma. Aslında saçma yerine başka ifadeler kullanmam gerekiyor ama şimdilik bunu geçelim. Asıl olay, son olarak Intel tarafında patlak veren skandal olaylardan ötürü ya biraz bekleyin derim ya da direk Ryzen tarafına yönelin.

Ryzen 3 1200 veya 1300X modellerinden birine yönel. Intel'den bıktım artık gerek anakart politikası gerekse de arkadaşın da dediği gibi son olan olaylardan sonra. Isteseler Skylake ya da Kaby Lake anakartlarla 8. nesil işlemciler kullanılabilecekken gidip aynı anakartları tip değiştirerek piyasaya sunmayı tercih edip(MSI, Asus, Gigabayte gibi anakart firmaları yeni anakart satmak yerine eskilerine BIOS desteği sunmayı teklif etmesine rağmen Intel yeni anakart sunmayı seçti ve yeni anakartları ürettirdi.) aynı soketi kullandıkları 8. nesli BIOS desteği ile sunacağına bunları yaptı. Birde şu güvenlik olayı patlak verdi.

Not: Asus'un dediğim resti çektiğini biliyorum sonrasında MSI ve Gigabyte'ın da bunu yaptığını yani Intel'e karşı çıktığını duymuştum. Asus'tan eminim ama MSI ve Gigabyte'ı yanlış hatırlıyor olabilirim.

Çünkü sadece O.C'li anakartları satışa sunuldu. Bu O.C'li anakartlar da 500-600 lira en ucuz.

İlerleyen zamanlarda Intel'in O.C'siz ucuz anakartları çıkacak. B ve H serisi. Onlar biraz daha ucuz olacak.

Şu an düşük bütçe için Ryzen tercih edilebilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…