Intel 8265U RAM önerisi

technowl

Yoctopat
Daha fazla  
Merhaba. Kullandığım laptopta; 4 GB, 2666 MHz, Samsung marka tek slotta RAM takılı, mevcut RAM'ı çıkarıp komple yani RAM'lerle değiştirebilirim veya yanına 8 GB aynı özelliklerde bir RAM ekleyebilirim diye düşünüyorum. Fakat bu noktada sormak istediğim: 8. jenerasyon Intel'u serisi işlemcilerin desteklediği maksimum RAM hızı nedir? Sitesinde 2400 MHz olarak belirtilmiş. Ama laptop üreticisi 2666 MHz takmış. Demek masaüstünde olduğu gibi daha hızlı bellekler tanıtılabiliyor. Şimdi ben bu seriye en fazla ne takabilirim? Ona göre belki daha yüksek hızlarda bir çift alırım, zira 2133 MHz RAM de 3200 MHz olan da hemen hemen aynı fiyattalar. Teşekkürler.

Teşekkürler arkadaşlar. Mevcut RAM bu, bunun yanına aynısını bulamazsam, 8 GB modül olarak bir tavsiyeniz olur mu? @Artoria Pendragon @Kesshou

Herkese tekrardan teşekkür ederim, aradığım RAM'ı buldum, 4 GB RAM ile aynı seride olup da kapasitesi 8 GB olan RAM'ın tam modeli şudur: "Samsung M471A1K43CB1-CTD"

Arkadaşlar tekrardan merhaba. Bu, yukarıda kodunu yazdığım 8 GB RAM'i komisyoncu sitelerin birinden sipariş ettim, fakat çıkma parça gönderdiler; dış görünüşü hiç güvenmedi ve döne döne sıfır ürün mü diye sormama rağmen böyle bir ürün gönderdiklerinden iade ettim. İkinci el ürün istesem sarı siteden alırdım zaten. Neyse, sormak istediğim bu 2666 MHZ RAM'i kurumsal bir firmada bulamadım, 3200 MHZ var gibi gözüküyor, bu modülden alsam acaba laptop tanır mı? Yani 2400 MHZ'e düşüp orada çalışması sorun değil, çok yüksek oranda stabilite de aramıyorum yani saatler süren hesaplama, render falan alırım da göçer bu kadar önemli bir işte kullanılmayacak sonuçta. Sizin öneriniz ne olur, fotoğrafını attığım bendeki 4 GB RAM'in yanına bu 8gb 3200 MHZ modülü mü alayım, yoksa başka uygun olabileceğini düşündünüz bir parça var mı? Teşekkürler.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Görsel 2023-06-11 saat 16.49.43.jpg
    WhatsApp Görsel 2023-06-11 saat 16.49.43.jpg
    152,5 KB · Görüntüleme: 18
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı