Intel 9600K işlemci için Z390 şart mı?

kuve

Centipat
Merhaba, yeni sistem topluyorum anakart hariç tüm parçaları aldım fakat anakart konusunda kararsızım. 2666mhz ram frekansı ile 3000mhz ram frekansı arasında çok fark oluyor mu ryzen için daha önemli intel için gerek yok paraya yazık diyenler oluyor bu doğru mu? Overclock yapmayı düşünmüyorum.

2666mhz ram frekansı ile 3000mhz ram frekansı arasında çok fark oluyor mu ryzen için daha önemli intel için gerek yok paraya yazık diyenler oluyor bu doğru mu?
Evet doğru Ryzen sistemlerde RAM frekansının yüksek olması çok daha önemlidir.

Uygun fiyata aldım şuan elimde işlemci var. Sadece sistemde anakartım eksik. Açıkcası ben ikilemdeyim bir kere para vericem verip z390 alıp kafamda kalmasın diyorum bir yandan da zorlayacağı için fark olmayacaksa almasam mı diyorum. Ramlerimde şuan 3000MHz 2x8GB.

Intel sistemlerde de AMD kadar olmasa da RAM frekansı ciddi performans farkı yaratıyor. Overclock olabildiği için pahalı olan bir işlemciyi overclock yapmayacaksınız neden aldınız ? Bence uygun bir Z390 anakart ve yüksek frekanslı bir RAM ile kullanın. O kadar para verdikten sonra da bence o işlemciyi 5.0 GHZ yapın

Arkadaş belirtmiş neden 9600K aldığını.

1300 TL fiyatı görünce direkt almıştım zamanında o yüzden. Overclock düşünmüyorum tabi ama ileride yaparım belki de ama anlamıyorum overclocktan da açıkcası

Bu model Z370 chipsetli BIOS güncellemesi ile tanır ama fiyatı uygun.

Direk Z390 olarak bunu öneririm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…