Intel AMD Rekabeti

@Nakerosu aydınlattığın için teşekkür ederim R9 3900X'in daha kötü bir işlemci olduğunu düşünüyordum bende! Siz FPS farkından bahsetmişsiniz neden şimdi render diyorsunuz?

Ben o iki işlemciyi ile mi karşılaştırdım? Hayır. FPS farkı ise 3.nesil AMD 9.nesil Intel'i gömdü. Sonra Intel 10.nesili çıkarttı 3.nesili geçti. Şimdi ise AMD 4.nesil çıkarıyor. Rekabet asıl burada olacak.

14nm üzerinde böyle performans veren bir firmaya "çöp" demek neyin kafası gerçekten anlamakta güçlük çekiyorum. Intel'e karşı kızgınım biraz anakart politikalarından, fakat kızgın olmamın sebebi Intel alamamış olmam, bence bu cümlem durumu özetliyor.

Edit: Benim en çok garibime giden şey ise genelde bu tartışmalarda ağır fanatik yorumlar atanlar genelde 8-10 yıllık alakasız sistemler kullanıyor. Adam AMD'ye geçtim sistemim hızlandı Intel çöp diyor, önceki işlemcin ne diyorum Core 2 Duo diyor...

Basitçe Ryzen çok çekirdek ve ön belleğe sahip, çoğu şeyde avantajlı ve ucuz. Intel ise çok fazla çekirdeğe sahip değil fakat Ryzen'den daha stabil ve tek çekirdek performansı daha fazla oyun için uygun ama pahalı.

Intel'in piyasa değerinden ve büyüklüğünden kimsenin haberi yok sanırım. Ayrıca hala 14nm ile rakipler yani AMD'nin bu farkı atabilmesi için 7nm teknolojisine geçmesi gerekti. AMD'nin Ryzen serisinde yaptığı her hareket profesyonelceydi, yalnızca 2. nesil biraz sönük kaldı. 4. nesil bir gelsin bakalım ne seviye bir gelişme göreceğiz.

Hem işlemci hem de ekran kartı AMD kullanıyorum ama bir tane Ryzen 3600 alıp "Intel çöp yauvv" demek kıraathanelerde "büyük resmi" gören dayılar gibi oluyor.

Sizce bu rekabetin geleceği nedir ?

Bence üretim teknolojisi eşitlenmedikçe Intel geçemez. Hatta artık aklıma Intel'in hiç geçemeyeceği geliyor.
AMD 7 nm mimarisine geçti de ne oldu İntelin 14nm işlemcileriyle yakın performans veriyor. İntel'e nal toplatması gerekiyordu. AMD optimizasyon sorunlarını çözemediği sürece İntel bi kaç seneye kadar farklı mimarilerle geçer AMD yi. AMD kullanıcıları biraz kobay olarak kullanıyo. Yaptıkları, getirdiği yenilikler takdire şayan ama önce bir optimize et, iyice emin ol ondan sonra çıkar piyasaya. Şimdiden Zen 3 mimarisine geldik bile. Çok sevdiğim bir atasözü var " Hızlı koşan atın b*ku seyrek düşer" diye. AMD de bunu yapıyo işte.

"I" harfinden "e" harfine kadar bomboş mesaj yazmışsın.
Bakış açısı yanlış bir kere. Atılan videoda oyunların tamamında Intel gözle görülür bir farkla fazla FPS veriyor. Peki nasıl yapıyor bunu Intel? 14nm üretim süreci ile 7nm kullanan AMD'ye karşı başarıyor bunu. Durumu şöyle izah edeyim sen daha dünyada yokken bu adamlar parmak ucu kadar silikon parçasına milyonlarca transistör sığdırıyordu. Bilmiyorum ne demek istediğimi anlayabildin mi?
Kaldı ki şimdiki ergen arkadaşların bilmediği şey şu an yaşananlar daha önce yaşanmamış değil.

Burada yazanların bilgisayardan beklentisi %90 oranında oyun, yayın ve saire. Öyle 3D yazılımlarla, milyon dolarlık projelerin döndüğü işleri yapan adam sayısı kaçta kaç? Binde bir mi? Belki.
Diyor ki işte işleme süresinin ölçüldüğü testlerde şu kadar puan öne geçti. Banane benim hayatımı etkileyen bir şey yok. Ben oyuna bakarım. Akıcılık ve sorunsuz bir performans istiyorsun, sıcaklıklar ideal seviyelerde olsun ve dolayısıyla maksimum performansı alayım diyorsun. Adres 14nm olmasına rağmen hala Intel'i gösteriyor.
FPS bir tık düşük, daha fazla ısınıyor, oyunlarda stabilizasyon sorunları yaşatıyor. Ama daha erken render ediyor. Aman ne güzel(!)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…