Intel anakart pinleri tamir edilebilir mi?

Makaleler
9
Daha fazla  
MSI B250M MORTAR ARCTIC sahibiyim. Daha anakartımla 15 dakikam yok fakat işlemciyi takarken sanırım benim hatamdan dolayı pinler yamuldu. Nasıl oldu anlamadım. Sizce aşağıdaki fotoğrafta gösterdiğim işlemci soketindeki pinler tamir edilebilir mi? Garantiye gönderip şansımı deneyebilirim. Masrafı maksimum ne olur? Servis point bununla ilgilenir mi?

WhatsApp Image 2019-07-26 at 21.27.18.jpeg WhatsApp Image 2019-07-26 at 21.27.36.jpeg WhatsApp Image 2019-07-26 at 21.26.35.jpeg WhatsApp Image 2019-07-26 at 21.27.17.jpeg

Genelde az sayıda pinden sorun çıkmıyor. Ama pinlerin yamulması sizin hatanız olduğu için masraf çıkartacaktır. Sanırım sadece soketin değişimi gibi bir şey söz konusu değildi. İşlemciyi takıp bir çalıştırmayı deneyin ve değerlerin gözlemleyin 2-3 saat. Bir sıkıntı çıkmazsa devam edebilirsiniz. Çalışmıyorsa bile fiyat alın servisten eğer parça değişimi varsa.

Servisin bile yapabileceğini düşünmüyorum. Bu tip donanımların çoğu el değmeden üretiliyor. Pin gibi hassas bir parçanın insan eliyle yerleştirilmesi imkansız gibi. Siz yine de emin olmak için servisle konuşun.

Servispoint soket değişimi yapıyor ücretide 25$+KDV. Fakat dimyata pirince giderken elinizdeki bulgurdan olmayın kargoyla yollarken bile hasar alıyor anakart.
anakart kutulu ayrıca hepsiburada kolisine koyup üstüne o patlayan poşettende koyuyorum. birşey olacağını sanmam. bu arada yardımın için teşekkürler. bugün kendi bilgisayarcıma vericem baksın birşey yapabilirmi olmassa pointe gider.
Servisin bile yapabileceğini düşünmüyorum. Bu tip donanımların çoğu el değmeden üretiliyor. Pin gibi hassas bir parçanın insan eliyle yerleştirilmesi imkansız gibi. Siz yine de emin olmak için servisle konuşun.
haklısın fakat intel işlemcili anakartlarda her 10 kişiden 4'ü veya daha fazlası bu problemi yaşıyor. amd' daha istikrarlı bu konuda. 2. yaşadığım pin sorunu bu. nasıl oluyor anlamıyorum. 775 pin anakart da kır dök yaşamazsın.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı