Intel Arc A750 almak ne kadar mantıklı?

Bütçe
6000-12000

mecomastik

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 5600 | RX570 4GB | Corsair Vengeance 8x2 3000mhz | 500GB SSD | Corsair 550w 80+ PSU
Merhaba, yaklaşık 1 aydır yavaş yavaş PC parçalarımı yeniliyorum. Geçen haftalarda R5 5600 işlemci aldım aklımda ekran kartı olarak 4060 almak vardı sistemin en başından beri RX570 kullanıp aşırı problemli bulduğum için NVIDIA'ya geçiş yapmak istiyordum. Yaklaşık iki gün önce Intel'in yeni kartlarını gördüm A750 modeli tam 4060 ile kafa kafaya olmasa da istediğim oyunlarda performans veriyor ve 4060'a göre neredeyse yarı fiyatı. Oyun olarak genelde CS2 oynuyorum arada da yeni çıkan büyük oyunlara göz atıyorum. Uzun lafın kısası A750 almak ne kadar mantıklı olur yoksa parayı ayarlayıp 4060 almak en iyisi mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Intel ekran kartı pazarına yeni girdiği için sorunları var. Eğer bu sorunlarla uğraşırım benim için sorun değil diyorsan alabilirsin. Arada ciddi fiyat farkı var 4060 ile. ARC A750 ileride ne yapar ne sorunlar çıkartır belli değil. Gittikçe gelişiyor ancak daha çok yolu var. Yani bir sorun çıkar çözebilirim diyorsan alabilirsin. Eklemeyi unuttum DLSS 3 gibi bir şey var RTX 4060 alırsan. Sonuçta umursanmayacak bir özellik değil ama aradaki o fiyat farkı vermeye değecek bir özellik mi tartışılır.

Eğer dlss ve frame generation gibi özellikler benim için bir anlam ifade etmiyor derseniz intel almak mantıklı. Kullanmadığınız özellikler için iki katı para vermek anlamsız olur.

RX 570'in problemli olduğunu düşünüyorsanız Arc A750'ninde sizin için problemli olduğunu düşünebilirsiniz. Zira her ne kadar düzeltildiği söylense de kart bazı oyunlarda doğrudan rakibi olan RTX 3060 ve RX 6600'ü ezip geçse de bazı oyunlarda ise oyunu akıcı oynatamayacak kadar kötü performans verebiliyor. Kötü bir kart değil ve potansiyeli var ancak halen yazılım ve optimizasyon anlamında zamana ihtiyacı var Intel'in ciddi anlamda ilk ekran kartı tecrübesi muhtemelen bir yeni nesil Arc kartları beklemek çok daha mantıklı. Ek olarak şu da bir gerçek ki NVIDIA DLSS gibi teknolojilerde rakip teknolojilere oranla görsel kalitede bunu çok daha iyi yapıyor. Tek amaç kas gücü ise biraz piyasa kovalayarak ikinci elden 4000TL altında RX 6600 alıp geçin ve FSR 3.0 ile birlikte FPS anlamında uçup gitsin, yazılımsal olarak da her ne kadar 5-6 ay kadar kullanmış olsam da bazı oyunlarda fazla VRAM tüketmesi ve VRAM darboğazı yaşaması dışında gayet güzel kart.

Son düzenleme:
RX 6600 alman bile daha iyi olur. Mümkünse 4060.

Evet 7600 gibi seçenek de vardı. RX 570 eskiden kalma bir kart. Arkadaşıma RX 6600 aldırdım ve bugüne kadar herhangi bir sorun çıkartmadı. O da yetmezse forumda bir çok AMD kullanan ve sorun yaşamayan var. AMD hala kusursuz değil ancak alınmayacak seviyede de asla değil.

RX 6600 alman bile daha iyi olur. Mümkünse 4060.

Attığınız rehberde "Intel ekran kartları birçok oyunu desteklemiyorlar" diyor, buna göre almak mantıksız.

Attığınız rehberde "Intel ekran kartları birçok oyunu desteklemiyorlar" diyor, buna göre almak mantıksız.
Çoğu oyuna geldi ama daha yeni yeni geldi ama asıl olay bu değil ki. Stabil değil kart.
Bu konuyu da inceleyebilirsiniz.

Çoğu oyuna geldi ama daha yeni yeni geldi ama asıl olay bu değil ki. Stabil değil kart.
Bu konuyu da inceleyebilirsiniz.

Yok bende RX 570 var meraktan girdim konuya 😅

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı