Intel Arc A750 besleyecek işlemci önerisi

Bütçe
.

erdem duran

Zeptopat
Daha fazla  
Merhaba öncelikle 2060 ile neredeyse sıfır garantili faturalı Intel Arc A750 kafa kafa bir yakınımdan takas ettiğimi belirtmek istiyorum görüş belirtmek isteyenler için. Sistemimde i5 9400F var, ancak pek yettiğini hissetmiyorum. AMD'ye yönelsem mi veya Intel'in üst modellerine geçsem mi diye sormak istedim. Şimdiden teşekkürler.

Edit: DDR4 sistemim var. DDR4 anakart ve işlemci destekleyecek önerilere ihtiyacım var. Yeni RAM fiyatlarından ötürü RAM değiştirme topuna girmek istemiyorum :D

Son düzenleyen: Moderatör:
5600 ve B450 bir anakart ile DDR4 ü gayet iyi değerlendirebilirsiniz. İntel oyun kısmında pek yeterli değil iş odaklı bir işlemci. Eğer 2. elden alırsanız 5K ya geçiş yaparsınız sıfır alacaksanız da 7 8k gibi bir maliyeti olur ama epey güçlü bir işlemciniz de olacaktır.

Hocam AMD işlemcilerin çoğu boş zaten X3D hariç Intel de şu an pahalı mesela 14400F 7500 TL ama o fiyata değmez yani 12, 13, 14 nesil işlemci alınacaksa LGA 1700 anakart alınmalı o da en ucuzu h 610 3000 TL şu an Intel tarafında en F/P işlemci i5 14600K bende kullanıyorum birkaç ay 8500 almıştım Ryzen 7 7700X ile aynı.

Ucuz olsun istiyorsan ikinci el i3 12100F ve yanına sıfır LGA 1700 DDR4 anakart al.
Soğutucu masrafını olmaz. İşlemci 1500 TL civarı bulunuyor. Anakart 2500 TL civarı desek 4-4.5 bin TL'ye en halledilir. Soğutucu masrafın olmaz. Stok soğutucu yeterli olur.

Merhaba öncelikle 2060 ile neredeyse sıfır garantili faturalı Intel Arc A750 kafa kafa bir yakınımdan takas ettiğimi belirtmek istiyorum görüş belirtmek isteyenler için. Sistemimde i5 9400F var, ancak pek yettiğini hissetmiyorum. AMD'ye yönelsem mi veya Intel'in üst modellerine geçsem mi diye sormak istedim. Şimdiden teşekkürler.

Edit: DDR4 sistemim var. DDR4 anakart ve işlemci destekleyecek önerilere ihtiyacım var. Yeni RAM fiyatlarından ötürü RAM değiştirme topuna girmek istemiyorum :D

Yeterli o işlemci o GPU için, değiştirmek gibi bir planın varsa anakartını yazmamışsın, desteklediği maksimum nesle göre 12400f-13400f alabilirsin. Çok fazla bir performans artışı bekleme ama fps oyunu oynuyorsan fark ettirebilir sadece Valorant-CS gibi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı