BehlülHaznedar
Hectopat
Daha fazla
İyi günler. Oyun oynarken bir anda mavi ekran yedim dün 3 kere. Mavi ekranda ise altta "DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL" yazıyordu. WinDbg'ye attım minidump dosyamı sıkıntı çıkaran şey dxgmms2.sys imiş. Intel Arc Driver'ımı sildim yeniden indirdim. Kurarken temiz kurulumu işaretledim. Açıklaması ise önceki driveri silmesiydi. Sorun çözülmüştü şu ana kadar. Bilgisayarı açtım, oyuna girdim 2 dakika olmadan mavi ekran yedim yine aynı. Arc Contol'dan bakıyorum sürücüm 32.0.101.5762 sürümü. Acaba bu sürümden dolayımı sıkıntı çıkartıyor. İnternette aradığımda net bir şey bulamadım ama sanırsam Windows 11'de bu Arc mavi ekran veriyormuş. Yardımcı olursanız çok sevirim.
Arkadaşlar biraz uğraştım ve sorunu çözdüm. Öncelikle DDU ile ekran kartı Driver'ımı kaldırdım. Ardından Windows'u silip flash bellekten temiz kurulum yaptım. Sonra Intel'in sitesinden Arc A750 driver'lerinden şu anki son sürüm 32.0.101.5762 rağmen bunu indirmedim size önerim sizde indirmeyin onun yerine 31.0.101.5592 sürümünü indirin. Nedeni ise bu sürümün Windows donanım kalite Laboratuar'ı tarafından test edilmiş ve onaylanmış olması. Kurulumunu yaparkende kur demeden önce özelliklere bastıktan sonra temiz kurulumu seçtim. Arc Control uygulamasındanda yeni sürücüleri yükle ve kur seçeneğini kapattım. 4-5 saat oyun oynadım ve hala bir sorun ile karşılaşmadım. Umarım yararlı olur.
Arkadaşlar biraz uğraştım ve sorunu çözdüm. Öncelikle DDU ile ekran kartı Driver'ımı kaldırdım. Ardından Windows'u silip flash bellekten temiz kurulum yaptım. Sonra Intel'in sitesinden Arc A750 driver'lerinden şu anki son sürüm 32.0.101.5762 rağmen bunu indirmedim size önerim sizde indirmeyin onun yerine 31.0.101.5592 sürümünü indirin. Nedeni ise bu sürümün Windows donanım kalite Laboratuar'ı tarafından test edilmiş ve onaylanmış olması. Kurulumunu yaparkende kur demeden önce özelliklere bastıktan sonra temiz kurulumu seçtim. Arc Control uygulamasındanda yeni sürücüleri yükle ve kur seçeneğini kapattım. 4-5 saat oyun oynadım ve hala bir sorun ile karşılaşmadım. Umarım yararlı olur.
Son düzenleme: