Intel Arc A750 sisteme CS2 ve PUBG'de drop giriyor

Hocam tüm her şeyi denedim ayarlarda yüksek düşük sorun devam ediyor.

İşlemci sıcaklığı Max 75 oldu stok soğutucu ile PUBG de.

Hocam aslında 75 derecede pek de iyi bir değer değil masaüstü bir bilgisayar için. Kardeşinizin bilgisayarındaki Ryzen 5 5600 de stok soğutuculu ise sorunun aynı olması normal. Aslında iyi bir kule tipi soğutucu ile sıcaklığı 62'lere falan sabitlesen sorun çözülebilir gibime geliyor fakat bu sorun Intel'in driverları ile alakalı da olabilir. Bildiğin gibi Intel'in driverlarının kodlanma şekli farklı olduğu için ekran kartı normalden daha fazla işlemci isteyebiliyor. Mesela RTX 4060'ı Ryzen 5 5600 ile çok rahat besleyebilirken B580 ben 5600 ile zor besleyebiliyorum. Tam olarak besleyebilmem için i5 12400F veya daha üstü bir işlemci satın almam gerekiyor. Yani kısacası sorun soğutma ile çözülmeyedebilir haberin olsun. Ama soğutma alırsan sana şöyle bir yararı olabilir işlemciye overclock yapabilirsin. Yeni işlemci almak yerine bir miktar overclock ile işlemciyi yükseltip ekran kartını daha iyi besleyebilirsin. Overclocku stok fan takılıyken yapmanı tavsiye etmem işlemci elinde patlar.

Hangi işlemciyi önerirsiniz peki bende fan ile çözüleceğini pek düşünmüyorum anakart AM4 AMD işlemci olursa daha iyi olur artı olarak o kadar test videosu izledim hiçbir sorun yoktu videolar

Hangi işlemciyi önerirsiniz peki bende fan ile çözüleceğini pek düşünmüyorum anakart AM4 AMD işlemci olursa daha iyi olur artı olarak o kadar test videosu izledim hiçbir sorun yoktu videolar.

Bence Intel işlemci al daha iyi olur i5 12400F iyidir ileride ekran kartını yükselteceğinde de işine yarar hem DDR5 desteği de var i5'in ama öncelikli olarak bence kule tipi bir soğutucu alarak dene baktın olmadı yeni işlemciye de takabilirsin kule tipini.

hocam işlemci değiştirmek için anakart değiştirmek de gerekiyor o da sıkıntı şuanda

Max 150 hemen sonra 70 80'e düşüyor Ryzen 5 5600 ile de denedim yine aynı sorun.

Çözdünuz mü?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…