Çözüldü Intel Arc B580 ve 14400F sistem Kingdom Come: Deliverance 1'de çöküyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

barış baskan

Hectopat
Daha fazla  
2 hafta önce Intel Arc B580 ve 14400F'li DDR5 sistem aldım. Hunt Showdown'dan tutun Marvel Rivals'a hatta RDR2'yi bile sorunsuz oynarken. En az 6-7 oyun oynadım bu arada, crash almazken bu oyunlarda, Kingdom Come: Deliverance 1'de crash yiyorum hatayı aşağıya bıraktım. Dediğim gibi bu oyun dışında hiç crash yemedim ama bu oyun crash veriyor sebebi ne olabilir? Driverlar BIOS vs hepsi güncel Visual C dahil yükledim dosyaları doğruladım fakat yine de crash yiyorum. Hatayı aşağı bırakıyorum. Bu arada ayarları yüksekten düşüğe çekince 5 dk oynatıyor ama yüksekte kalırsa oyuna giriyorum oyun içinde 30 saniye sonra atıyor.

Çözüm
Ekran kartına OC yaparakmı oynuyorsunuz?

Hayır OC falan yok hocam.

Sorunu çözdüm 2 saattir de oynuyorum herhangi bir crash de yemedim. Gelişmiş ekran ayarlarından Hz'yi 75'e çektim ve sorun ortadan kayboldu 100 FPS üstünde oyun crash hatası veriyor. Yüksek ayarlarda gayet de oynuyorum şu an. Bir de Intel grafik ayarlarından düşük gecikme modunu aktif ettim. Şu anlık sorun gözükmüyor.

Kısacası bu sorunu yaşayan varsa oyuna girmeden önce görüntü ayarını 75 Hz'ye çeksin oyundan çıktıktan sonra da 180 Hz'ye tekrar alsın sorun çözülüyor.

Sorunu biraz daha araştırdım. Peki anakart biousunuzun güncel olduğuna emin misiniz?

Ekran kartına OC yaparakmı oynuyorsunuz?

Hayır OC falan yok hocam.

Sorunu çözdüm 2 saattir de oynuyorum herhangi bir crash de yemedim. Gelişmiş ekran ayarlarından Hz'yi 75'e çektim ve sorun ortadan kayboldu 100 FPS üstünde oyun crash hatası veriyor. Yüksek ayarlarda gayet de oynuyorum şu an. Bir de Intel grafik ayarlarından düşük gecikme modunu aktif ettim. Şu anlık sorun gözükmüyor.

Kısacası bu sorunu yaşayan varsa oyuna girmeden önce görüntü ayarını 75 Hz'ye çeksin oyundan çıktıktan sonra da 180 Hz'ye tekrar alsın sorun çözülüyor.

Son düzenleme:
Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…