Intel Arc Control paneli ayarları nasıl olmalı?

699956

Centipat
1725017973499.png

Merhaba. Şu anda ayarlar varsayılanda. En soğuk çalışması ve en iyi performansı almak için ayarları nasıl yapmalıyım? Güç tüketimini azaltabilir miyim? (sprakle değil limited Edition)

Son düzenleme:
Eki Görüntüle 2297950

Merhaba. Şu anda ayarlar varsayılanda. En soğuk çalışması ve en iyi performansı almak için ayarları nasıl yapmalıyım? Güç tüketimini azaltabilir miyim?

Sparkle model bir Arc ekran kartı mı kullanıyorsunuz?
Benim Arc kontrol ayarlarım böyle; ben Intel Arc A580 kullandığım için default 150W kullanıyorum.

Screenshot 2024-08-30 144516.png

Diğer ayarları da yapayim mi?

Sağ yukarıda duran "ayarları sistem önyüklemesinde uygula" tikini işaretlemeyi unutmayın onun dışında GPU çekirdek gücü sınırına dokunmayın. İkimiz farklı güç çeken kartlar kullandığımız için farklı değerlere sahibiz. GPU sıcaklık sınırı için ben 80 derece baz aldım. 80 dereceyi ulaştığında kart performansını büyük derecede düşürüyor. Kartın pişmesini istemem. Zaten oyunlarda genelde 72-73 derece oluyor. Bunun dışında başka bir ayar istiyor musunuz? Ayrıca her driver güncelemesinde ne yazık ki fan eğrisi ayarı sıfırlanıyor yani her Update'te tekrardan fanı ayarlamanız gerekebilir. Fan ayarını kendinize göre yapmanız en iyisi olur fazla fan sesi sizin için sorun olur mu?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı