Merhalar, Asus Eee PC 1025C model bir Netbook'a sahibim. İçinde Samsung EVO 860 var, içine Windows 10 kurdum ama istediğim gibi performans vermedi. Ben de macOS denemek istiyorum. Daha önce hiç kurmadım, bu nedenle bir talimat videosu veya makalesi benim çok işime yarar.
Ayrıca Netbook'un özellikleri şunlar:
Intel Atom N2800
2 GB RAM
Herkese şimdiden tavsiyeleri için teşekkürler.
Eğer Windows'tan performans alamadıysan macOS işletim sisteminde neredeyse hiç alamazsın. Sistemindeki tüm ram'i canavar gibi sömürebilir. Bildiğim kadarıyla Windows işletim sisteminden daha fazla ram kullanımına sahip. Yani ne kadar ram bulursa tamamını kullanır. macOS yerine daha hafif işletim sistemleri deneyebilirsin. Örnek olarak Ubuntu veya Linux Mint.
Aslında macOS denemek hep hayalimdi, bilgisayar zaten köşede yatıyordu. Bu nedenle denemek istiyordum. O zaman bana Linux önerisi yapabilirsiniz. Daha önce Ubuntu da kullanmışlığım var. Önerileri bekliyorum.
Ben arkadaşın sistemine göre söyledim. 2 GB RAM macOS gibi bir işletim sistemi için az gibi geliyor. RAM kullanımı fazla diye aklımda kalmış ama bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim.
Aslında MacOS denemek hep hayalimdi, bilgisayar zaten köşede yatıyordu. Bu nedenle denemek istiyordum. O zaman bana Linux önerisi yapabilirsiniz. Daha önce Ubuntu da kullanmışlığım var. Önerileri bekliyorum.
Aslında MacOS denemek hep hayalimdi, bilgisayar zaten köşede yatıyordu. Bu nedenle denemek istiyordum. O zaman bana Linux önerisi yapabilirsiniz. Daha önce Ubuntu da kullanmışlığım var. Önerileri bekliyorum.
Linux Mint deneyebilirsin. Ubuntu işletim sistemine göre daha verimlidir ve tasarımı (özellikle başlangıç ekranı) Windows'a benzer. Yani geçersen pek sıkıntı yaşamazsın.
Ben arkadaşın sistemine göre söyledim. 2 GB ram MacOs gibi bir işletim sistemi için az gibi geliyor. Ram kullanımı fazla diye aklımda kalmış ama bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim.
Ben de benzer şeyi söyledim aslında. 2 GB RAM yetersiz.
RAM kullanımı açısından karşılaştıracak olursanız Windows ile OS X arasında devasa farklar yok fakat Swift in getirdiği özellikler dolayısı ile bellek yönetimi otomatik yapılıyor ve daha iyi verim alınıyor.