Merhaba. Benim kuzenlerin evde bir laptop varmış. İşlemci olarak Intel atom N455 RAM olarak da 1 GB RAM mevcut. Sistemde Windows 7 Home Basic kurulu fakat sistem boşta yaklaşık 900 MB RAM harcıyor. Kalan 100 MB RAM de hiçbir işe yaramıyor. Ne YouTube'dan video izleyebilıyorlar ne de oyun oynayabiliyorlar. YouTube'dan videolar takılmaktan açılmıyor. Oyunlarda ise GTA SA bile 15 20 FPS. Acaba bu sistemi rahatlatacak işletim sistemi önerileriniz var mı? Hiç yoktan YouTube takılmadan video izleyebilecekleri bir şey lazım. Şimdiden teşekkür ederim.
Mint XFCE yi eve geçince bi deneyeyim. Daha önce Linux kullanmadığımdan soruyorum. Normal Chrome, Opera vs. kurabiliyormuyuz yoksa dahili tarayıcısı mevcut mu?
Antix Mint'e göre daha hafiftir diye düşünüyorum. Puppy bence en son çare olmalı @436077 hocam. Çok eski duruyor ama flaş üzerinde bile gayet stabil çalışıyor.
@enesaak kurulur hocam ama kısıtlamalardan dolayı Palemoon tavsiye ederim.
Tavsiyem önce Antix Linux'u deneyin, baktınız randıman alamadınız Puppy'i tercih edebilirsiniz @436077 hocamın önerdiği gibi. Cidden rakipsiz bir distro.
Tavsiyem önce Antix Linux'u deneyin, baktınız randıman alamadınız Puppy'i tercih edebilirsiniz @436077 hocamın önerdiği gibi. Cidden rakipsiz bir distro.
@enesaak Hocam TNCTR'de yığınla Lite sistem var ama pek tavsiye etmem. Çünkü 3-4 gün sonra sorun çıkarmaya başlıyorlar o yüzden Linux tercih etmeniz yerinde bir karar olur.
Puppy gayet güzel bir distro. Flaşıma kurup istediğim yerde açıp işimi, gücümü milletin bilgisayarında iz bırakmadan yapmak çok zevkliydi benim için. Şimdi ise işi bir sonraki boyuta taşıyıp harici harddiskime MX kurdum. Veracrypt ile de dosyalarımı şifreledim, akıyorum öyle.