Intel Atom Z520 laptopa işletim sistemi önerisi

HortumIsComing

Decapat
Daha fazla  
Elimde ASUS'un 'EEE PC' modeli var 2005'ten kalma. Not alma, internette dolaşma ve bu tür basit işler yapmak istiyorum. Test için Windows 10 yükledim çok zorlansada çalışıyor. Hangi işletim sistemini önerirsiniz?
Not: Sadece Windows (Vista-XP-7-8-10) işletim sistemi kullandım.
İşlemci: Intel atom Z520 1.33GHz
Ekran kartı: Intel GMA 500.
RAM: 2 GB.

Windows 7 öneririm eğer kasarsada Windows XP yükleyebilirsin.
Eğer windows 7 ve XP eski geliyorsa windows 10 custom isolara bakabilirsin örnek olarak arkadaşımın 2gb ramli bi laptopu vardı ona windows 10 ghost spectre versiyonunu indirdim defender, windows store falan olmadığı için boşta 700-800mb ram kullanıyor öyle işlemcide fazla kullanmıyor.

Lite Windows 10 sürümleri stabil çalışabilir.

Lite Windows 10 sürümleri stabil çalışabilir.
Yani çoğu uygulama windows 7ye destek vermiyor, windows 10 orjinali fazla ram kullanıyor ve kastırıyor.
Windows 10 ghost spectre sürümünde gereksiz windows uygulamaları yok, istersen yinede yükleyebiliyorsunda 2gb ramli pcye yüklememek en doğrusu.

Linux Mint veya Ubuntu illa Windows istiyorsan Windows 7 Ultimate 32 Bit veya Windows 10 Enterprise LTSB 2016 32 Bit.

Linux Lite olabilir, MX Linux olabilir. Windows olarak da Windows 8.1 yükle, aşağısının program desteği sıfır çünkü.

En mantıklısı Linux Mint. Hem güvenli hem kullanımı kolay hem güncel hem sade hem pratik hem hoş hem de mantıklı. Eğer bir nankörlük yapmam gerekirse uygulama indirmenin birden fazla yolu var ve bazen terminal kullanman gerekebilir. Ama kullanmak çok zevkli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…