Intel komedi ya. Kendi siteleriyle bile çelişiyorlar bu isimlendirme olayında"Yeni tesislerde üretilmesi beklenen Intel’in 4nm (önceki 7nm) wafer’ları, Meteor Lake ve sonraki işlemci serilerinde kullanılacak."
Yani Intel 4.
Intel komedi ya. Kendi siteleriyle bile çelişiyorlar bu isimlendirme olayında"Yeni tesislerde üretilmesi beklenen Intel’in 4nm (önceki 7nm) wafer’ları, Meteor Lake ve sonraki işlemci serilerinde kullanılacak."
Yani Intel 4.
İntel 4 başlık hatalı.4nm çip fabrikası mı, yoksa "Intel 4" çip fabrikası mı?
Intel'e gülmüştüm ya özel bir nedeni yok@The Man From E.A.R.T.H. hocam neden güldünüz?
Hocam bunları biliyorum ama ben sizin gibi düşünmüyorum. Yani bence isimlendirme çok da yanlış değil.Intel'e gülmüştüm ya özel bir nedeni yok
İçi boş PR hamlelerini görünce içim acıyor, gülmekten kendimi alamıyorum. C4004'ü, 8086'yı yapanların şu anda komik PR isimlerinin arkasına saklandığını görmek üzücü.
Ama tarihin tekerrürden ibaret olduğu da gerçek, Intel kapitalistlikte aşırıya kaçan bir firma. Bakıyor ki iyi hemencecik parasına bakmaya geçiyor. Öyle ki 90'lara kadar AMD diye üretilen çipler sadece AMD logo basmaydı, ama 90'larda AMD kendisi üretmeye geçti, geçmesiyle beraber Intel'i geçip birçok ilki yapması bir oldu. Sonra Intel bir zıpladı, AMD bir süre karanlıklara gömüldü, sonra yeniden çıktı. 2010'ların başında Bulldozer'le aynı şey yeniden başladı, sonrasında Zen geldi. Şu an da benzer diyebiliriz, ancak bu tarih boyunca Intel hiçbir zaman böyle "Intel 4" gibi komikliklere girmemişti, bu ilk.
İlla ki bu komediyi yapacaklarsa kendi sitelerindeki litografi kısmında da adam gibi "Intel naming scheme doesn't represent actual nanometer values" demeleri lazım, ama hem bu nanometre diyorlar hem de 10'a 7, 7'ye 4 diyorlar. Bu derece büyük bir şirkete asla yakışmayan bir şey.Hocam bunları biliyorum ama ben sizin gibi düşünmüyorum. Yani bence isimlendirme çok da yanlış değil.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.