Intel Broadwell-E İşlemci Ailesi 2016’ya Ertelendi!

• Konuyu başlatan Simo Hayha
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 7
  • Görüntüleme 1.497
Geleneksel olarak Extreme ailesi işlemcilerini her yılın 3. çeyreğinde çıkaran Intel bu kez daha geç davranacak.

Dünyanın en büyük yonga üreticilerinden Intel firması, 14 nm üretim sürecinde yaşadığı sorunlar yüzünden sık sık erteleme haberleriyle karşımıza çıkmaya başladı. Bu yılın sonunda çıkması beklenen yeni nesil Broadwell serisini 2015’in ilk çeyreğine erteleyen firma şimdi de Broadwell Extreme ( i7-6800-6900 ) işlemci serisinin 2016 yılı ilk çeyreğinde seri üretime gireceğini ve satışların yaz dönemine sarkacağını duyurdu. gerekçe olarak ta firma, Broadwell serisinde yaşanan gecikmeyi gösterdi. 14 nm tekniğiyle üretilmesi beklenen Broadwell-E ailesi yüksek performans oyun ve iş segmentine hitap ediyor.

Bu arada, bazı sitelerin iddiasına göre Broadwell ailesinin gecikmesinin nedeni olarak ilk örneklerde yaşanan bir “Bug” sorunu olduğunu iddia ediyor. Dedikodulara göre çarpan kilitsiz Broadwell K ailesinde ortaya çıkan bir sorun TSX komut setlerinin çalışmasını engelliyor. Yazılım ile çözülemeyen bu sorun yüzünden hacimli üretimin ertelendiği de iddialar arasında.

Intel’in ertelemelerden olumsuz etkileneceğini sanmıyorum. Ne de lsa X86 pazarında 2016 yılına kadar rakipsizler. Bakalım broadwell_E2ye geçmek için işlemci ve anakarta ne kadar ödememiz gerekecek?

Kaynak:
Intel Broadwell-E İşlemci Ailesi 2016’ya Ertelendi | Donanımcı Baba

Geçmiş olsun. :)

"Z97 veya H97 al, Broadwell ile tam uyumlu." yazan arkadaşlara en net cevap bu oldu sanırım. 2016'ya kadar sırf "Broadwell destekleyecek" diye Z97 veya H97 aldırıp, diğer bileşenlerin bütçesinden kısan arkadaşlara buradan selam söyleyeyim.

H97 anakartların genel olarak fiyatı gayet uygun. 70-80 TL fazla verilmesinin bir zararı olmaz. Buna değer. Ama tutupta i5 4590'a MSI Gaming 5 önermek saçmalıktır, evet burası doğru. Çarpan kilidi kapalı işlemcilere (i5 4590 ve i3 4150 gibi) H97 anakart önermek mantıklı olur. Ama yerine göre tabii.

Ben çok gördüm i3 işlemci aldırıp, yanına H97 anakart ekleyen insan. Neymiş, Broadwell işlemcilerden yararlanabilecekmiş.

İnsaf be abi. Adam sırf ileride çıkarılacak işlemci ile uyumlu olacak diye H97 önerip, işlemciden kısıyor. Böyle mantık olmaz.

Broadwell geldiğinde kapış kapış satacak mı sanıyorlar, anlamıyorum. Fiyatlar tavana vuracak, kimse alamayacak. Sonra gelecekler "Broadwell çok pahalı ya." diyecekler.

Dediğim gibi, yerine göre. :) Ben de birçok kez H97 + i3 4150 önerdim. Şahsen FX serisine destek kesildiğinden, ben FX6300 önermiyorum.

FX serisine destek kesilmedi. Yeni silikon işlemciler ile yola devam edildi. AM3+ platformu biraz daha ayakta duracak ve yeni platforma geçiş yapılacak. Bu geçiş yapılmadan önce AM3+ platformundaki işlemci ve anakartlardaki fiyat düşüklüğü göze çarpacak.

i7-5xxx çıktığına göre, artık i3'lerden ümit kesilmeli, öyle de olacak. H97 veya Z97'nin yanına i5 bir işlemci gerekmekte.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı