Bilgisayarımda (laptop) windows 8 yüklü. Win 8.1 temiz yükleme yapamıyorum. Usb veya DVD'den bilgisayarı başlatıyorum. Yükleme yapmak için bir tuşa bas komutundan sonra windows logosu geliyor. Burada 2-3 dakika kadar bekledikten sonra herhangi bir uyarı vermeden cihaz kapanıyor. Bu cihaza win 8, win 7, sorunsuz kuruluyor. Aynı USB ve DVD ile başka cihazlara kurulum yapabiliyorum. Sorun sizce nerede? Ayrıca bios sürümü güncel. Ancak biosta secure boot ayarı yok.
Yardımlarını esirgemeyen arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
Bilgisayar özellikleri.
Yonga seti çok eski, ekran kartı Radeon X1450 de çok eski. 8.1 ile yeni bir gereksinim eklenmiş olabilir. Zatn cihaz için artık BIOS güncellemesi yoktur. Windows 10 TP deneyin ama ekran kartı sürücüsü konusunda sorun yaşayacaksınız.
Windows 8.1 sistem gereksimleri ile windows 8 sistem gereksinimleri aynı. Windows 8 kurulumunda hiç sorun yok .Windows 10 kurmak istediğimde ise kuruluma geçmeden mavi ekran geliyor.
Sayın Recep Baltaş; yaklaşık iki aydır bu sorunu aşmak için uğraşıyorum. Açıkçası saplantı haline geldi ve gurur meselesi yaptım. Bu cihaza windows 8.1 ve windows 10 TechnicalPreview yükleme imkanı var mı? Varsa nasıl.
Ayrıca ilginiz için teşekkürler.