İntel celeron 420 cpu overclok

onur zengin

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar elimde intel celeron 420 cpu 1.6 ghz işlemci var. Ben bu iştemciyi 3 ay önce overclok yaptım fakat ben biraz daha yapmak istiyorum ama bios da mhz değerine 350 den fazla verince ekran gelmiyor overclok u hiç voltaj vermeden yapıyorum. Bu durum voltaj vermediğimden dolayımı oluyor ? Birde voltaj verinceden hız artarmı ?

Sistemim
Anakart: P4M 890 M7 te
İşlemci:intel celeron 420 cpu 1.6 ghz [oc 2.5]
Yük altında max sıcaklık 55 derece

Yazım hatası yaptıysam affola ilk günden ceza yemek istemiyorum :)

"BIOS'da MHZ değerine 350'den fazla verince" dediğiniz değer BUS frekans hızıdır.
OC işlemi bu değer artırılarak değil, işlemci çarpanı artırılarak yapılır. 350 bile iyi bir rakam, zorlarsan elbette sistem stabil çalışmaz.
350'de sistem açılıyor, çalışıyor diye de stabil olduğunu sanma, çok büyük ihtimalle sistem stabil değildir.
Default ayarlara al, OC işinden vazgeç derim.
Elindeki sistem zaten oldukça elverişsiz, boş ere uğraşmanı önermem.

Yük altında 55 dereceyi de emin ol geçiyordur sıcaklıklar, AIDA64 Extreme Edition ile test edersen sıcaklıkların yük altında çok daha yüksek olduğunu göreceksin :)

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı