Intel Chipset Family 128mb 64bit DDR2 400MHZ Ekran Kartını Overclock Edebilir Miyim?

Daha fazla  
Intel Chipset Family 128mb 64bit ddr2 400MHZ ekran kartını overclock edebilir miyim? Biliyorum çöpe atmalık bir ekran kartı olsada oc edilebilir olup olmadığını merak ediyorum.

%15 gibi bir oranda yapabilirsin. Fakat bir performans artışı bekleme.
Eğer pasif soğutma bloğu varsa üzerinde hiç kalkışma direk yanıyor.
Bizzat yaşadım :D.

Üzerinde büyük bir ihtimal pasif soğutma vardır bilgisayarın masaüstü ve Casper ise.
Biostan yapılabilir de 3. parti programları ile de yapılabilir. Riva tuner ile yapılabilir. Fakat tavsiye etmem o chipset'e benim G41 Expres chipset var.
OC yaptım ve seriu sam 2'ye girdim 10 dakika sonra pert! Bence uğraşma derim elindeki kartıda mahfetme. Ama illede yapıcam diyorsan bios resmini koyabilir misin?

Ancak yarın koyabilirim.

BIOS'tan sadece CPU oc edebiliyorum. Rivatuner inmiyor. Rivatuner'a benzer program önerebilir misin?

Son düzenleyen: Moderatör:
Riva Tuner 'den başka bir program o chipseti OC. edemez. Bildiğim kadarıyla başka program yok. Hepsi Nvidia ve AMD ekran kartları için hazırlanmış programlar. İnternette araştırmalarıma göre bulduğum sonuçlar. Bu konuya @BilgisayarKurdu 'nu davet ediyorum. O oc işlemlerinde uzman bana göre. Birde ona sor eğer konuyu görür ise :).

Arkadaşımız Intel Chipset Family'den bahsediyor yani anakarta gömülü grafik yongasından.
Arkadaşlar bu, anakarta gömülü bir grafik yongasıdır.
Ve tahminen işlemci ve grafik yongası aynı aktif soğutma sistemi ile soğutulmaya çalışılıyor.

Böyle bir sistemde OC yapmaya çalışmak stabiliteyi bozmak veya zaten yüksek olan sıcaklık değerlerini çıkmaza sokmaktan başka bir işe yaramayacaktır.
OC yapmadan önce OC işlemine uygun bir sisteminizin olup olmadığını kontrol edin derim.

Zaten karttan umudu kestim.Bu kartı nasıl overclock edebilceğimi bilmiyorum.Rivatuner kurulmuyor, BIOS'tan sadece CPU overclock edebiliyorum.Ekran kartım ocye bloke mi merak ediyorum.Oc yapılıyorsa nasıl yaparım?

Arkadaşımız Intel Chipset Family'den bahsediyor yani anakarta gömülü grafik yongasından.
Arkadaşlar bu, anakarta gömülü bir grafik yongasıdır.
Ve tahminen işlemci ve grafik yongası aynı aktif soğutma sistemi ile soğutulmaya çalışılıyor.

Böyle bir sistemde OC yapmaya çalışmak stabiliteyi bozmak veya zaten yüksek olan sıcaklık değerlerini çıkmaza sokmaktan başka bir işe yaramayacaktır.
OC yapmadan önce OC işlemine uygun bir sisteminizin olup olmadığını kontrol edin derim.

Helal :D.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı