Intel chipset sürücüsü güncellenmiyor

456388

Hectopat
Merhaba, günaydın herkese.
Bilgisayarımın bazı teknik sorunlarına çözüm ararken chipset güncellemenin çok yararlı olduğuna dair bir tavsiye aldım.
Daha önce hiç güncellememiştim. İnternetten araştırdığımda, aygıt yöneticisinde modeliyle birlikte gözüktüğünü öğrendim ama benim sistemim eski olduğundan maalesef ne chipset adını ne de herhangi bir model vs. görüntüleyemedim. Resimler ekleyeceğim.
Lenovo sitesinden baktığımda 2-3 sürücü yazılımına rastladım ama bunlar 2017-2018 tarihli, güncel olup olmadıklarından emin olamadım.

Intel sitesinde bayağı uğraştıktan sonra.
Intel® 100 series Mobile chipsets, chipset ınf yardımcı programı'nı indirdim.
Aslında ilk başta bunun chipset bilgilerini bulmama, güncel driverlara ulaşmama imkan sağlayacak yardımcı bir program olduğunu düşündüm.
Maalesef yararlı veya zararlı olup olmadığına dair hiç işaret alamadım.
Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.

Bilgisayar marka ve model;
Lenovo Ideapad 310-15ikb

Dosya Ekleri

• 3.png
    3.png
    103,3 KB · Görüntüleme: 73
Son düzenleyen: Moderatör:
Lenovo'nun kendi sitesinden ürün seri numaranızı yazdınız mı? Orada sürücüleri manuel olarak kurma var orada yonga seti sürücüleri olması lazım. Onu indirip kurabilirsiniz.

Dediğinizi yaptım. Hatta yazıda bahsetmiştim. Yalnız tarihleri çok eski, hepsi 2017-2018 tarihli. Güncel yazılımlar olduğundan emin olamadım.
Lenovo'nun kendi sitesinden ürün seri numaranızı yazdınız mı? Orada sürücüleri manuel olarak kurma var orada yonga seti sürücüleri olması lazım. Onu indirip kurabilirsiniz.

Lenovo'nun sağladığı bilgiye %100 güvenebilir miyim? Eğer bilgin varsa, Intel'in sitesinden kontrol etmenin yolu var mı?
Kusura bakmayın cezalıydım o yüzden geç yazdım. Lenovo o sürücüleri en güncel şekilde kalabilmek için veriyor. Ama destek bitince artık onlar kalıyor. Intel'in sitesinden de baksanız değişen bir şey olmaz. İkisi de aynı sürücü olur büyük ihtimalle.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı