Intel Çiplerde Yeni Güvenlik Açığı

Zaten Meltdown ve Spectre açıkları da buna benzerdi. Bu açık da kapatıldığına göre sıkıntı yok.

Sunucu güvenliği için ise sunucu yönetimi ile uğraşanlar bilir ki saldırgan bir sanal sunucuyu ele geçirmesi durumunda o dedicated sunucu üzerinde bulunan diğer sanal sunuculara da erişim sağlamalarını engellemek için ek güvenlik katmanları ve ayarları uygulanır bunun için.

Ek olarak konuda açık yüzünden kötü amaçlı yazılımların başka programlardaki bilgilere erişilebileceği yazıyor. Zaten bu yeni bir şey değil. Bazı zararlı yazılımlar da pencerelerden bilgi çekebiliyordu.

Benim neyimi çalsınlar arkadaş benim bir kaç ücretsiz oyunumdan başka bir şeyim yok. Bilgisayarım zaten nasıl çalışıyor şu durumda hala bilmiyorum.

Intel fanları bu duruma ne diyecek acaba? Hâlâ bu kadar açığa rağmen Intel alın demeye devam edecekler mi?
Açıklar sadece İntel de çıkmıyor diğer işlemcilerde de mevcut. Amerika yoluyla, Türkiye'de olan yolu karşılaştırsan orada da bir çukura düşme ihtimalin var Türkiye'de de. Bunun fanlıkla alakası yok, bunu söyleyerek fanlık yapıyorsun zaten.
Buna göre Amerika'ya gitme çukura düşersin diyeceğinize önüne iyi bak dikkatli yürü denilir. Bu diğer ülkeler için de aynı öneriyi verirsen önlemini almış olursun. Bu yüzden hangi işlemci veya yazılım kullanırsan kullan açık illa olacak. Önlemini alıp güncellemeleri takip edersen fazla etkilenmezsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…