lifestyle
Kilopat
- Makaleler
- 1
Daha fazla
Bugün Intel'in yeni çıkarmış olduğu 8. nesil işlemciler için uygun olan anakartlar hakkında konuşmak istiyorum. Birçok i5 ve i3 kullanıcısı bütçeleri kısıtlı olduğu için anakarta fazla bütçe ayıramıyor. Bu yüzden daha uygun fiyatlı olan anakartlara yöneliyorlar. Geçtiğimiz birkaç hafta içinde İntel 8. nesil işlemcilerini duyurdu. Aynı zamanda bazı anakartlar da piyasaya sürüldü. Ama bu anakartlar yüksek bütçesi olan kullanıcılar için uygun. Şu anda 2000-3000 arası yeni sistem toplamak isteyen birçok kişi var. Bu insanların anakart için ayırdığı bütçe genellikle 350 TL'yi geçmiyor. İnsanlar sırf 8. nesil işlemci alabilmek için bir veya iki ay sistem alacakları halde bunu geciktirdiler. 8. nesil işlemciler piyasaya çıktı ama ne yazık ki hala uygun fiyatlı anakartlar yok. Önümüzdeki ay içinde sistem almayı planlayanlardan biri de benim. 2300 civarı bütçem var. 8100 ve GTX 1050Ti almayı düşünüyorum. Ama bu bütçe içinde bu sistemi toplamam için Z serisi anakart tercih etmem gerekiyor. Bu da bütçemi fazlasıyla aşıyor. Sizlerden istediğim Intel'in yeni 1151 V2 anakartları için bildiklerinizi bizlere aktarmanız ve şu 1 ay içerisinde sistem toplamayı düşünenler için tavsiyede bulunmanız. Sizce 8. nesil işlemci mi yoksa 7. nesil işlemci mi alınmalı? Cevaplar için şimdiden teşekkür ediyorum.