Intel Computing Improvement Program servisleri fazla kaynak kullanıyor

176476

Kilopat
Makaleler
1
Bilgisayarın başına oturdunuz, görev yöneticisini açtınız ve devamlı disk, işlemci ve yüksek RAM kullanan bir servis gördünüz. Bu servisin adı Intel System Usage Report adı altındaki User Enegy Service queencreek.

İnternette araştırdığınızda bu servisin Intel Driver & Support Assistant ile bağlantılı olduğu görünse de 2 saattir uğraşmama ve tekrar silip yüklememe rağmen devamlı çalışıyordu. Biraz araştırdım ve Program Ekle ve Kaldır'da Intel Computing Improvement Program adı altında bir uygulama gördüm. Meğerse bu vatandaş arka planda devamlı olarak çalışarak 250-300 MB arası RAM, devamlı 1-2 MB/s arası disk ve %1 civarında da işlemci kullanıyormuş.

Malum bu şartlarda pek çoğumuz üst seviye sistemler kullanmıyor ve bir kısmımız ise hala HDD'ler ile hayatına devam ediyor. Her bir performans zerresini boş uygulamalara ve servislere yedirmemek için saatlerce araştırma yapıyoruz belki de. Uzun lafın kısası kendi kafama takılan problemi çözüp sizlerle de paylaşmak istedim.

Bu uygulamayı kaldırarak devamlı çalışan bu servisten kurtulabilirsiniz. Belki benim sistemimde çok fark edilecek bir etkisi yok ancak faydalanmak isteyen ve bu servis ile ilgili problemi olan arkadaşlara çözüm olur. Ayrıca Intel Driver & Support Assistant kullanan varsa bu servis için bunu da kaldırmasını öneriyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı