2'si arasında fark yok denecek kadar az gözle görülebilir bir fark yok.

2'si arasında fark yok denecek kadar az gözle görülebilir bir fark yok.
Aynen ama almışken biraz daha iyisini almak daha mantıklı diye işin piri olan yere sorayım dedim. Hangisini tercih etmeliyim ? FSB farkı yüzünden aklımda olan e6750 ama sizce hangisi neden daha iyi ?

E7300,E6750'den %0.7 daha iyi ama aradaki performans farkını anlamazsın.

E7300, 45 nanometre (nm) teknolojisiyle üretilmiş, E6750 ise 65nm. Nm değeri düştükçe performans artar.

E7300'ün çarpan kiliti 10x, E6750 ise 6x-8x aralığında değişiyormuş. Yani E7300 overclock işinde biraz daha iyi olur ve 45nm nedeniye daha az ısınır.

Ama bu saatten sonra çift çekirdekli bir işlemci alınmaz, bazı ağır oyunlar 2 çekirdekli işlemcilerde istenilen performansı vermiyor. Fakat eski tip oyunları oynayacaksan yada çok ağır olmayan oyunlar oynayacaksan overclock performansı nedeniyle E7300 alabilirsin ama E6750'de alsan çok farketmez normal hızda kullandığında.

Cevabın için teşekkür ederim öncelikle. Yarın ikisi de elime ulaşacak biri kardeşimin kullandığı DDR2 sistem için diğeri ise satmak için. Sitemde takılı olan güç kaynağı da bu. İşlemci hızını 3.5 çekmeyi düşünüyorum. O zaman E7300 daha mantıklı olucak gibi duruyor. Anakartım : Foxconn G31mv/G31mv-k .

Dosya Ekleri

• asd.jpg
    81,2 KB · Görüntüleme: 135
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…