Intel Core 2 Duo mu? Yoksa Intel Core 2 Quad mı?

ErenUnal

Hectopat
Arkadaşlar öncelikle başlıkta da belirtmiş olduğum üzere işlemcimi değiştirmeyi düşünüyorum şu anda kullandığım Intel Pentium E6300. Intel Core 2 Duo'ya baktığımda 2 çekirdek, Intel Core 2 Qua'da baktığımda 4 çekirdek olduğunu fark ettim, oyunlarda verimli bir performans almak için hangi işlemciyi almalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kesinlikle core 2 quad almalısın. Core 2 Duo'ya göre performansı daha fazladır.

Core 2 Duo işlemci R7 240 ekran kartını bile besliyemiyor. Core 2 Quad yada Xeon işlemci alınabilir. Aliexpress üzerinden alırsanız daha ucuza gelir. Türkiye üzerinde uçuk fiyatlara satılıyor.

Sence
İNTEL CORE 2 QUAD Q9400 2.66 GHZ 6MB yada
Intel Core2 Quad Q9300 İşlemci 6M

olanımı almalıyım.

Ben yaklaşık 3 ay önce fiyatlara baktığımda en uygun olan Q9400 modeli olarak gözüküyordu. İndirim kuponu ile beraber 40 Liraya gelmişti. Diğer Quad Core serisi işlemciler ekstra fiyat farkını hak etmiyor. Anakartınıza BIOS Mod yapma şansınız varsa, Xeon E5450 işlemci çok daha performanslıdır.

Ben yaklaşık 3 ay önce fiyatlara baktığımda en uygun olan Q9400 modeli olarak gözüküyordu. İndirim kuponu ile beraber 40 Liraya gelmişti. Diğer ürünler ekstra fiyat farkını hak etmiyor.

Ben bu işlemciyi seçerken özellikle nesilinin yüksek olmasına baktım bu Quadda en son nesil hangisidir?

Benim bildiğim en son Core 2 Quad Q9650'ydi yanlış hatırlamıyorsam. Ha bide istersen core 2 extreme serisi var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…