Intel Core 2 Quad Q8200 Overclock Sonrası BIOS'un Sıfırlanma Sorunu

volus

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba değerli forum üyeleri.
Bilgisayarımda bulunan Intel Core 2 Quad Q8200 işlemciye overclock yapmak istiyorum, ancak anlamadığım bir sebepten ötürü olmuyor.
Anakartım MSI G41M-P33 Combo BIOS'a girip Mhz değerini 333'den 435'e alıyorum daha sonrasında F10 basıp kaydedip çıkıyorum. Burada PC yeniden başlama komudu alıyor ama tam başlayacakken PC kısa süreli bir "dıt" sesi veriyor ve kapanıyor ve bu işlemi 3-4 defa tekrarlıyor. Bunu 3-4 defa tekrarladıktan sonra açılıyor ve tekrar BIOS'a giriyorum ancak MHz hala 333. Sizce bunun sebebi nedir? Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Elinde bulunan anakart overclock yapmana izin vermiyor. Fsb çarpanını 342 Mhz yap bir de öyle dene. Muhtemelen 342 den sonrasına izin vermeyecek

Ya :D 342. Niyese gülesim geldi, hemen yapıp sonuçları yazıyorum teşekkürler.
Sonuç : Evet sadece 342'de çalışıyor. Yani 343 yapmam bile PC'nin restart atmasına sebep oluyor. Teşekkürler.
Burdan anladığım kadarıyla.. Yani overclock destekli bir anakart alsam çarpanı daha da arttırabilir miyim ?

Son düzenleme:
Evet arttırabilirsiniz tabi. Burda ki sorun anakartın ve işlemcinin Fsp sorunu. Sizin anakartınız 1333 Fsp destekliyor. İşlemcinizde 1333 Fsp olduğu için anakart daha fazlasına izin vermiyor, çok az miktarda söylediğim kadar overclock destekler, tabi onada overclock denirse :)

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı