Intel Core 2 Quad Q8400 70 Derece Sorunu

Güney Yılmaz

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle merhabalar arkadaşlar iyi akşamlar. Yaklaşık 1 aydır PC bir an donmaya başladı. LoL'deyken banko 2-3 kere PC donuyor ve haliyle AFK cezası yiyorum. Ben de bu donma sıkıntısının sıcaklıktan olduğunu düşündüm ve bir baktım ki işlemcinin 70 C olduğunu gördüm. Sıkıntının sıcaklıktan olduğunu çözdüm fakat bu ısıyı nasıl düşebilirim? İlk defa karşılaşıyorum bu durumla, normalde 40-50 arası iken şimdi 70-80'lere yükseldi sıcaklık. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşım imzamdan da anlayabileceğin gibi bende Q8400 işlemci kullanıyorum. İşlemcilerimiz aynı yani. Benim boştayken 32-36 derece, tam yükteyken de 48-56 derece arası oluyor. Üstelik ben Intel'in stok soğutucusunu kullanıyorum. Isıyı düşürmek için yapabileceğiniz işlemler basittir. Bir kaç soruda çözeriz bu işi.

1- İşlemci termal macununu en son ne zaman değiştirdiniz ?
2- Kasa temizliğine özen gösteriyor musunuz ? Gösteriyorsanız bu işlemi kaç günde ya da kaç haftada bir tekrarlıyorsunuz ?
3- Kasanızda toplam kaç adet fan var ? Hava sirkülasyonu nasıl ?
4- İşlemci fanı çalışmıyor veya arızalı olabilir. Kontrol etseniz iyi olur.

Son düzenleme:
Bende Q8300 var normal boşta ki sıcaklık 59 derece, Yükte ise 70-80 derece.
Sizinkinde de bir sorun olabilir. Ben 2 haftada bir kasa temizliği ve 2-3 ayda bir de termal macunu değiştiriyorum. Yukarıya da yazdığım gibi boştayken 32-36 derece. Tam yükteyken (GTA 5 gibi oyunlarda) 48-56 derece oluyor. Ben gayet memnunun, bundan iyisi olamaz zaten .

Termal macun değiştikten sonra böyle oldu, Şuda olabilir, Windows 10 son güncellemesi CPU kullanımını arttırıyormuş.

Termal macun değiştikten sonra böyle oldu, Şuda olabilir, Windows 10 son güncellemesi CPU kullanımını arttırıyormuş.
Termal macunu sürerken veya soğutucuyu monte ederken bir yanlışlık yapmış olabilirsiniz. Ya da termal macunu çok fazla sürdüyseniz bu yüzden de kaynaklanabilir. Termal macunu gereğinden fazla sürmek ısınma sorunlarına yol açıyor. Soğutucu ile işlemci arasında çok ince bir tabaka olması lazım. Öte yandan termal macunu az da sürmüş olabilirsiniz. Az sürünce de bu sefer yeterli gelmiyor ve soğutucu işlemciyi iyi soğutamıyor. Ayrıca Windows 10'un son güncellemesini ben de yaptım. Eğer öyle bir durum olsaydı bende de olurdu. Muhtelemen ya soğutucuda, ya işlemcide, ya da soğutucunun fanında sorun vardır, iyi soğutamıyordur. İyice kontrol edin. Montaj bilginiz varsa, kasayı komple sökün, baştan takın. Hem bu sayede tamamen temizlemiş olursunuz. İyi olur.

Valla termal macun sanki biraz fazla gibiydi sürdüğümde, Ayrıca stok soğutucuyu çıkarıp zar zor geri takmıştım. Hiç uğraşmak istemiyorum.

Arkadaşlar işlemciniz Q8400. Bu kadar olmaması lazım. FX 8350 olsa anlardım ama. İşlemcinizin bu kadar ısınması iyi bir şey değil. Yukarıda anlattığım çözümleri uygulayın. Q8400 için bu sıcaklık değerleri fazla. Çok ısınan işlemcinin ömrü kısa olur. Ne kadar serin o kadar iyi. Yine söylüyorum benim boşta 32-36 derece. Tam yükte zar zor 48-56 dereceye çıkıyor.

Not = Kasada (işlemci fanı hariç) 2 giriş, 2 çıkış olmak üzere toplam 4 adet fan var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…