Intel Core 2 Quad Q8400 overclock nasıl yapılır?

yasin koç

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 5 3600
Gainward ghost rtx 2060 süper
MSİ b450 m a pro max
gskill sniper x yeşil kamuflaj 16 gb 3200 mhz
micron 2450 ssd
samsung 320 gb hdd
asus vento kasa
Meslek
Öğrenci
RAM
2x2 gb 800 mhz
Ekran kartı
Asus gts 450
Anakart
Asus p5kpl se
İşlemci
İntel core 2 Quad Q8400
Merhaba, sistemim;
ASUS P5KPL SE.
GTS 450.
Intel Core 2 Quad Q8400.
2x2 800 MHz DDR2 RAM.
350 watt PSU (görsel olarak ekledim)
7200 RPM 320 GB HDD.
Sisteme overclock yapmak istiyorum, aklıma takılan 2 tane soru işareti var.
1.PSU yeter mi?
2.ısınırsa çözüm olarak bedava ne önerirsiniz, elimde fan var. Soğutucu stock fan.

PSU bu hocam.

Dosya Ekleri

• 17049787715554018162441453867616.jpg
    109,5 KB · Görüntüleme: 45
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba hocam işlemcinize overclock yapsanız bile çok bir şey fark etmez yaptığınızıda var sayarsak işlemciniz çok TDP ve yüksek voltaj kullanan bir işlemci o kadar ısınmaya değeceğini hiç düşünmüyorum.

Hocam eski bir işlemci olduğu için FPS değerlerini önemli bir ölçüde arttırabilieceğini düşünüyorum overclock için PSU uygunmu peki.

Hocam çok çok az bir miktarda yapabilirsiniz o PSU ile yani düşük voltaj ile yüksek GHz'yi yakalayabilmeniz gerekir çünkü sisteminiz eski yüksek güç tüketen parçalara sahipsiniz kafadan stok halde ekran kartı ve işlemci %100 kullanılsa bir oyunda sisteminiz yaklaşık 250-270W arası bir güç çekiyor.

Güç kaynağın belki biraz zorlanabilir. Çok çok az voltaj vererek 3 GHz gibi bir hıza çıkabilirsin muhtemelen. Anakartın FSB değeri olarak 1600 MHz gibi hızlara çıkabiliyor. Zaten işlemcinin çarpan kilidi 8'e sabit. Mecbur FSB üzerinden yapacaksın. FSB olarak 400x4=1600 MHz hıza kadar deneyebilirsin. Voltaj arttırmadan yapmanı tavsiye ederim. Tahminimce FSB hızı olarak 375 MHz olarak stabil kalacaktır.

PSU kesin yetecekse yapacağım yeter mi sizce görsel olarak ekledim.

@AceTeq @Yiğitt35 @pedroz_1999
Düşünceleriniz nelerdir? Hocam bu rehber bana uygun mudur

Anakartınızın overclock potansiyeli var, iyi bir soğutmanız ve kaliteli bir macununuz varsa deneyinin, PSU'nuz çift kanal eğer iki ayrı kanaldan o gücü veriyorsa yeter ama tek hattan çıkan 2 kanal ile o gücü veriyorsa büyük ihtimalle sistem kapanacaktır. Xeon işlemci takmayacaksanız BIOS modlamaya ya da güncellemenize gerek yok zaten4GB RAM'a sahipsizin Xeon işlemci tavsiye etmem. FSB'yi 5'er 5'er attırıp 1 saat Prime 95 all of the above testi yapın, belli bir zamandan sonra RAM'lerinde frekansı artacağı için zamanlama ile oynamanız voltaj vermeniz gerekecektir. Sıcaklıkların kontrolü için whinfo programını öneririm.

Bundan önce Gigabyte GeForce 210'um vardı rehberi uyguladığımda çalışmıştı şimdi çalışır mı ve RAM'lere voltaj vs nasıl vereceğim?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…