İntel Core 2 Quad Q9400 Overclock

OrTiKaN

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Herkese merhaba arkadaşlar. Öncelikle başlıkta belirttiğim işlemcim var. Ben bu işlemciyi aldığımdan bugüne kadar hiç overclock yapmadım.

Stock GHZ'sinde kullanıyorum(2.66 GHZ). Galiba ekran kartım darboğaz yapmaya başladı. Battlefield 3'ü ultrada oynarken çatışmanın olduğu yere doğru bakınca fps 20 lere düsüyor başka yere falan bakınca düzeliyor. Bunu nasıl overclock yapıcam fazla bilgim yok voltajı falan nasıl ayarlayacağımı bilmiyorum. Yardım ederseniz teşekkür ederim.
  • ASUS P5G41T M LX ANAKART
  • HD 6870 1GB GDDR5 256 BİT EKRAN KARTI
  • CORSAİR VS 650WATT GÜÇ KAYNAĞI
  • 4GB DDR3 1333MHZ KİNGSTON RAM
  • COOLAR MASTER T4 İŞLEMCİ SOĞUTUCUSU

Yok mu yardım edebilecek biri ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle HD 6870 ekran kartı, BF3 Ultra için yeterli bir kart değil. Aslında yeterli ancak Ultra ayarlar için yeterli değil.
Yani çatışma sahnelerinde FPS düşüşlerinin oluşması doğaldır. Sadece duvara bakarsanız FPS'nin havalarda olduğunu görürsünüz.

İşlemciye yapacağınız OC işlemi ile bu durumu değiştirebileceğinizi düşünüyorsanız yanılıyorsunuz.
Ki zaten işlemcinizi dahi belirtmemişsiniz. Öncelikle bir işlemciyi görelim, darboğaz yapacak kadar düşük seviye bir işlemci mi onu anlayalım.

Başlıkta belirttiğim gibi İntel Core 2 Quad Q9400 stock haliyle kullanıyorum.HD 6870 ultrada açmak için yeterli aa yı kapadığım halde gene ani fps düşüşleri alıyorum.

Çok da sıkıntı yaratacak bir işlemci değil ancak yerinizde olsam ben de OC işlemi denerdim tabi sistemim OC işlemi için uygun olduğundan dolayı denerdim.
Ancak yinede belirtmeliyim ki detayın yüksek olduğu savaş meydanlarında FPS düşüşlerini engellemeyecektir.

OC işlemi konusunda size yardımcı olmak istemiyorum çünkü zaten stok soğutucu kullanıyorsunuz.
Uygun donanımlara sahip olunmadığı sürece yarardan çok zarar getirir bu işlem.,

Son olarak hangi ayarlarda oynadığınızı bir fotoğraf aracılığı ile aktarır mısınız ?
Kendi sistemimde de test edeceğim, detayı çoğaltan sadece bir değil, birden çok ayar vardır.
Hangi ayarlarda oynamaya çalışıyorsunuz ?

High ayarlarda böyle şikayetler yok değil mi ? Ultra için bu kadar iddia etmenin bir anlamı yok bence. Sisteminizin elinden gelen budur.

highdada aynı sorun var.Fotoğrafı fraspla çektim fakat buraya atarken hata veriyor.Atmaya çalışacağım

highdada aynı sorun var.Fotoğrafı fraspla çektim fakat buraya atarken Yüklenilen dosya izin verilen bir dosya uzantısına sahip değil. hatası alıyorum

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı