Oyunu açmadan önce HWMonitor programı altta iken oyuna girin, biraz oynadıktan sonra değerleri paylaşın. Eğer bilgisayar kapanacak kadar ısınmıyorsa sorun var sayılmaz.
Bunu neye dayanarak söylüyorsunuz
Isı denilen şey işlemcilerde performans düşüşüne sebep olur, illa sistemin kapanması gerekmez.
Bu böyledir, ısı neredeyse tüm işlemcilerde performans düşüşüne sebep olur.
Buna CPU da dahil, GPU da dahil, telefonlarda bulunan mobil işlemci de dahil.
Nasıl ki bir insanın vücut ısısı 40 derece ve üzerine çıktığında gücünü yitirip şapşallıyor ve hasta düşüyor, işlemci de performans kaybı yaşıyor.
Hatta ve hatta işlemci aşırı ısınmış bir sistemde donmalar bile meydana gelebilir. Kısacası işlemci kapanmıyor diye sorun var sayılmaz demek hiç de doğru değil.
AIDA64 Extreme Edition veya güvenilir olması şartı ile kendi kullandığınız program ile sıcaklıkları ölçün. 1 yıllık bir leptoptan bahsediyoruz.
Bolca tozla dolmuştur ve termal macununun yavaş yavaş değiştirilme vakti gelmiştir.
1 yıl garantisi mevcut ise garantiye göndermenizi tavsiye edeceğim. Altı üstü bir termal macum değişim işlemi yüzünden 1 yıllık garanti kapsamından çıkmak hiç de akıl karı değil.
Ben olsam ne yapardım diye sorabilirsiniz : 1000 liralık bir leptop için servisin yolunu gözleyemem, kendim hallederim