İntel Core i3 6098P - Evga GTX 950 Sistem

sergenatalmis

Hectopat
Makaleler
7
Yer
Adana
Daha fazla  
Meslek
Sosyal Bilgiler Öğretmeni
Herkese merhaba.

Sürekli konu açıyordum PC toplayacağım diye gittim vatandan topladım.

Kasamın özellikleri :

Kasa : Xigmatek Ares 1701 600W +80 PSU Kasa (270 TL) - Çok hesaplıydı yani kasa görünüşü cezbedici değil ama sırf o psu için aldım. zaten sadece psu 200-250 TL arası satılıyor

İşlemci : İntel Core İ3 6098P (430 TL)

Ram : Corsair LPX Venegance CL14 2400 Mhz (155 TL)

Ekran Kartı : EVGA GTX 950 (623 TL)

HDD : Seagate 1 TB 7200 Rpm 64mb (206 TL)

Anakart : Msi h110m pro vd (210 TL)

Viewsonic 21.5 Dvi-Vga Monitör (315 TL)

TOPLAM FİYAT: 2215 TL

İzlenimlerim.

KASA

Öncelikle kasadan başlamak istiyorum arkadaşlar. Kasa gayet güzel fakat içi çok boş. Yani adamlar ucuz diye 1 tane 8cm fan katmış. Bazı alaşımları plastik ilk başta biraz koku yapıyor umarım geçer. Üzerinde 1 tane 3.0 bir tane 2.0 giriş var. İçerisindeki fan ledli değil. Bence tek artısı bana göre içindeki PSU. Xigmatek Calibre 600w +80 PSU var içinde tek başına fiyatı 250 tl gibi fiyatlarda satılıyor. Kasa geri kalan yönleriyle sizi üzmez fiyat performans ürünü ama canavarı değil

İŞLEMCİ

Hep akıllarda bir soru dizmeden önce benimde aklımdaydı. Acaba bu işlemci gtx 950 ile dar boğaz yapar mı ? Yapmadı arkadaşlar canlı tanığım ben yapmadı. Gta 5'te de yapmadı Witcher 3'te de yapmadı MKX' te de yapmadı BATMAN Arkham Knight'ta da yapmadı. Yani işlemci gayet iyi yanında verilen stok fanı da beğendim. Ben Türkiye'nin en sıcak şehri Adana da olmama rağmen işlemci oyunlarda bile fazla ısınmıyor. Yani gönül rahatlığıyla alabilirsiniz.

EKRAN KARTI

Ekran kartını EVGA aldım. Herkes MSI ASUS önerir ama ben gittim EVGA Aldım. GTA 5 The Witcher gibi oyunlarda 72 Derece ısınıyor. Fakat kasamın soğutmasının vasatlığını ve Adana da olmamı düşünürsek çok normal. Biliyorsunuz Adana çok sıcak. Oturduğumuz yerde terliyoruz. Yani hava nemle beraber 60 derecelere kadar yükseliyor. Adananın kışı Ankara'nın Ağrı'nın yazı gibi artık siz düşünün Özellikle Ekran Kartı Fazla ısınıyor diye tedirgin oldum bir kaç yere sordum ve normal dediler şartlarıma göre. Her neyse ekran kartımdan memnunum. Zaten GTX 950'ler arasında en performanslısı.

ANAKART

Bunda söyleyecek fazla bir şey yok anakartımız da gayet güzel. MSİ Kalitesi bu kulvarda tartışılmaz zaten. Hem ucuz hem D4 hem de fazlasıyla güzel bir anakart. Üzerinde hem 3.0 hem 2.0 girişleri var.

RAM-HDD

İkiside çok iyi. HDD Performansını beğendim. Hatta SSD alacaktım gelecek ay fakat HDD hızını beğendiğim için bu hdd'den 2 TB Daha alacağım Yani PC Açılış hızı ve özellikle benim için önemli olan oyun içi loading hızı çok tatmin edici. RAM konusunda fazla değinecek bir şey yok. Corsair kalitesi. 14 CL'den yüksek almamanızı tavsiye ederim. Ayrıca corsairin LPX modellerinin soğutuculu olduğunu da bildirmek isterim.

Bu kadar arkadaşlar Oyun içi FPS değerlerini fırsat olursa atarım

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayırlı olsun.
Ekran kartına bence o fiyatta daha iyi tercihlerde bulunabilirdin.
İşlemci vasat olmuş biraz.

Hayırlı uğurlu olsun gayet iyi bir sistem olmuş. @My0neSS işlemci vasat değil gayet iyi ve performanslı bir işlemci. Ekran kartı da gayet iyi. Dengeli ve iyi bir sistem olmuş.
Ayrıca en yakın zamanda fps vs detaylarını ss veya video şeklinde paylaşır iseniz memnun olurum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…