Intel Core i5 12400F 80 dereceleri görüyor

Normal takma yönteminden bahsediyorum evet, kule tipi soğutucu işlemci sıcaklığınızı gözle görülür şekilde düşürür.

Örneklendirmek gerekirse bundan önceki sistemimde Ryzen 5 3500X kullanıyordum ve işlemci çok ısınıyordu. Yaklaşık 90 dereceleri gördüğümü hatırlıyorum, bu problem üzerine undervolt yoluna gittim ancak gözle gördüğüm bir şekilde performans kaybı yaşadığımı fark ettim. Sonrasında bahsettiğim AK400 isimli soğutucuyu aldım ve sıcaklıklarda 20-25 hatta 30 derece düşüşler yaşadım. Stok fanlar ısıyı dağıtmak konusunda düşündüğümüzden çok daha etkisiz.

Hocam bir de memnun musunuz üründen sıcaklık değerlerinizi paylaşır mısınız?

Hocam kasanızı söyler misiniz ona göre öneride bulunalım.

Hocam bir de memnun musunuz üründen sıcaklık değerlerinizi paylaşır mısınız?

Çok memnunum, çok uyguna aldım. Fiyatı da hala uygun bence.

Sistemimde herhangi bir sıcaklık denetleme uygulaması yoktu bu sebeple minimum değerler geçerli değil. Oda sıcaklığı 20-22 derece arası. Sistem öğlenden beri açık, 1-1.5 saat önceye kadar yaklaşık 4-5 saat boyunca Dota 2 oynandı.

Sitenin görsel yükleme bölümü hata verdiği için başka bir siteye yükledim, kusura bakmayın.

Ayrıca WhosteR'ın da dediği gibi kasanızı bir paylaşın, uyumlu mu ona bakalım. Ben atlamışım.

Stok fan ile tam yük altında 80 derece normal. Daha iyi soğutucular ile daha düşük sıcaklıklar elde edebilirsiniz

Bende de 12400F var ve 85 görüyorum oyunlarda gayet normal aslında stok fan ile 90 üstüne çıkmadığı sürece sorun olmaz.

İşlemci soğutucu piyasasından biraz uzak kalmışım. DeepCool AK400'ün ÖNÜNDE önerilebilecek iki soğutucu gördüm aynı fiyat bandında.

Arctic Freezer 36 Duo (Fanlar Klipsli değil vidalı, yukarıda söylediğim klipsi biraz üstten geçirir RAM'i kurtarırsınız dediğim durum burada olmaz ancak çok kaliteli.)

Thermalright Assassin Spirit 120 Plus V2:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…