Intel Core i5-12400F vs AMD Ryzen 5 5600

PBO, AMD tarafındaki kolay yoldan hız aşırtma olarak belirtebiliriz. B550 soketine artık işlemci gelmeyecek olsa bile 5800X3D gerçeği var. Ben F/P seviyesinde AMD derim.
5800X3D işlemci sanırım dimi? Ayrıca fiyat olarak hemen hemen aynılar o yüzden güncel olarak ne kadar performans veriyorlar benim için önemli olan o şuan

5800X3D işlemci sanırım dimi? Ayrıca fiyat olarak hemen hemen aynılar o yüzden güncel olarak ne kadar performans veriyorlar benim için önemli olan o şuan
Evet işlemci.

R5 5600 daha ucuz ve basit bir OC ile i5-12400F ile arasındaki farkı kapatabilecek imkana sahip. Yani AMD tabanlı sistem daha makul olur. DDR5'in şu dönemde bir artısı yok. Zaten H610 anakart aldığınızda da DDR5 kullanamayacaksınız.

Öncelikle kusura bakmayın bu konulardan anlamadığım için soruyorum birincisi OC tam olarak nedir? İkincisi kule tipi hava soğutma mı tavsiye edersiniz yoksa 120mm sıvı soğutma mı? Fiyat farkları 200 TL olduğu için çokta önemli değil

Kule tipi en mantıklısı.

Overclock demektir. Doğru yollar izlendiği takdirde işlemcinize performans katan bir işlemdir.

120mm AIO'ların pek bir anlamı yok. Standartları sağlayan bir kule tipi soğutma daha iyi olur. Ürün önemli tabii.

Overclock demektir. Doğru yollar izlendiği takdirde işlemcinize performans katan bir işlemdir.

120mm AIO'ların pek bir anlamı yok. Standartları sağlayan bir kule tipi soğutma daha iyi olur. Ürün önemli tabii.
Şuan için Cooler Master Hyper 212 LED Turbo ARGB 120mm Hava Soğutucuyu bulabildim ama stokta yok olmadı bütçeyi zorlayıp CORSAIR H100 RGB 240mm İşlemci Sıvı Soğutucu almayı düşünüyorum başka bir tavsiyeniz var mı? İsterseniz alıcağım sistemin linkini atabilirim

Fp açısından R5 5600 daha iyi ayrıca 2 işlemcide ısınıyor soğutucu şart.
Soğutucuyu net alıcam ama ne almalıyım şuan tam olarak bilmiyorum

Çok yüzeysel konuşmalar oluyor. Sistemi paylaşın, bakalım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…