Intel Core i5 12600K vs Ryzen 9 5900X

Hocam konuyu netlestirmek adına elinde hangi sistem parçaları var, tam olarak ne alman gerek yazarsan daha mantıklı öneriler alabilirsin. Bir sürü kişi sana yardımcı olmak için yazmış ama senin her mesajın yeni bir detay veriyor. 5900X mi yoksa 12600K mi diye sormussun ama anakartim B560 olacakmis diyorsun, her iki işlemci de bu anakarta takilamayacagi için cevaplar havada kalmış oluyor. Bir de anakarti satin aldin mi yoksa daha almadin mi? Eğer almadiysan ona göre anakart+işlemci önerilebilir, zira bazen günlük, saatlik kampanyalar oluyor neredeyse normal zamandan 1-2 bin daha ucuza geliyor anakart+işlemci. Ya da bugün Intel, yarin AMD islemcilerde-anakartlarda kampanya olabiliyor. Son olarak sırf oyun amaçlı istiyorsan B550+5800X3D kombinasyonu çok iyi olur, gerçi işlemci şu an pahalı fiyatına değer mi emin değilim, sadece 10.000 bütçem var diye alinabilecek en iyi oyun islemcisini önerdim. Daha F/P dersen B550- R5 5600/X, daha güncel DDR5 destekli ortalama bir Z690-12600K gibi bir kombinasyon da yapabilirsin.

Son olarak yeni bir sistem topluyorsan vatan bilgisayara güvenme. Sacma sapan parcalari uçuk fiyata verebiliyorlar. GT 710 sistemi GTX 1650 sistem fiyatina vermisliklerini gördüm forumlarda. Bence sistem tavsiyesi olarak konu açıp verilen parçalar ve fiyatları yazarsan ona göre degerlendirme yapılabilir. Hatta daha kaliteli bir sistem alabilirsin farklı yerlerden. İllaki Vatan olacak derdin yoksa bunları degerlendirmen senin menfaatine olur.

Hocam katılıyorum vatan bilmeyene iyi geçiriyor.
Forumda bir arkadaş vardı 1030'lu sistemi 18k ya almıştı.

Vatan Bilgisayar'dan asla sistem almanızı tavsiye etmiyorum kendi bilgisayarımı vatandan aldık adamlar işlemci fanını ters takmış 2 yıldır böyle kullanıyorum tam bir rezillik.
Ayrıca çakma Rampage malları kaliteli diye satıyorlar elinizde kalır paranıza yazık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…