Baştan söyleyeyim, 7800x3D ile karşılaştırma kavgasına girmeyin. Neyin ne olduğunu ve kimlere yönelik olduğunu herkes biliyor. Amacınız hem oyun hem de günlük işler, projelerse bu fiyata alabileceğiniz daha güçlü bir işlemci yok.
Şimdi K serisi işlemci olduğu için ilerde overclock ihtiyaç duyacaksan Z790 daha iyi olur. Ama öyle bir niyetin yoksa B760’da mantıklı özellikle fiyat avantajı varsa. Ben B760’da kullanacağım. İntel turbo performance modu yetiyor günlük kullanımımda.
Oyun için 7800x3D ortalama %10 daha önde, render için 14600k %20-30 daha önde, güç tüketimi konusunda 7800x3D daha avantajlı. Sıcaklık konusunda ikisi de iyi değil, 7800x3D daha az güç tükettiğinden dolayı daha az ısınır gibi bir düşünce olsa da işlemcinin yapısı yüzünden o da yüksek sıcaklıklara ulaşabiliyor ve 7800x3D %30 daha pahalı.
Özetlemek gerekirse uzun süre kullanacağın her yönden yeterli bir işlemci istiyorsan 14600k daha mantıklı, ama 2-3 sene sonra işlemci değiştiririm diyorsan soket avantajından dolayı 7700 hatta 7500F bile alınabilir. Ama bunların arasında 7800x3D pek mantıklı bir seçenek değil, alırsan soket için alırsın ama 2-3 sene sonra değiştireceğin bir şeyin en pahalısını almanın anlamı yok.
Ben önceki indirim de aldım dostlar. Şu an sıvı soğutucu olarak ASUS TUF LC 120 kullanıyorum. Normal kullanımda 35 40 derecelerde çalışıyor. Oyun esnasında 65-75 arası geziyor. Test esnasında 99 100 dereceyi gördüm. :d ama memnunum bence uzun süre her ihtiyacı görecek makul fiyatlı bir işlemci. i7 14700KF düşünüyordum soğutması da ayrı dert. Ayrıca performans ve sıcaklık açıksından da gayet iyi buldum. Alacaklara veya alana şimdiden hayırlı olsun.
Ben önceki indirim de aldım dostlar. Şu an sıvı soğutucu olarak ASUS TUF LC 120 kullanıyorum. Normal kullanımda 35 40 derecelerde çalışıyor. Oyun esnasında 65-75 arası geziyor. Test esnasında 99 100 dereceyi gördüm. :d ama memnunum bence uzun süre her ihtiyacı görecek makul fiyatlı bir işlemci. i7 14700KF düşünüyordum soğutması da ayrı dert. Ayrıca performans ve sıcaklık açıksından da gayet iyi buldum. Alacaklara veya alana şimdiden hayırlı olsun.